Türkiye'ye vefa borcu: Ahıska Türkü akademisyen Zeynep Ünal, öğrencilerle geleceği şekillendiriyor!

  • Türkiye'ye vefa borcu: Ahıska Türkü akademisyen Zeynep Ünal, öğrencilerle geleceği şekillendiriyor! 0

    Kazakistan'dan 25 yıl önce üniversite eğitimi için Türkiye'ye gelen Ahıska Türkü akademisyen Doç. Dr. Zeynep Ünal, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi'nde geleceğin mühendislerini yetiştirerek ülkesine olan minnet borcunu ödüyor.

  • Türkiye'ye vefa borcu: Ahıska Türkü akademisyen Zeynep Ünal, öğrencilerle geleceği şekillendiriyor! 1

    Ailesi 1944 yılında Orta Asya'ya sürgün edilen Ünal, Ahıska Türkleri Derneği'nin 1999'da düzenlediği bir sınavla Türkiye'de üniversite eğitimi alma fırsatı buldu. Selçuk Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nde lisans eğitimine başlayan Ünal, ardından Akdeniz Üniversitesi'nde yüksek lisans ve doktora derecelerini tamamladı. 2021'den beri Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi'nde dekan yardımcılığı görevini sürdüren Ünal, aynı zamanda Biyosistem Mühendisliği Bölümü'nde tarım alanında uzmanlaşacak öğrencilere eğitim veriyor.

  • Türkiye'ye vefa borcu: Ahıska Türkü akademisyen Zeynep Ünal, öğrencilerle geleceği şekillendiriyor! 2

    Doç. Dr. Zeynep Ünal, AA muhabirine yaptığı açıklamalarda, çocukluğundan beri Türkiye'ye duyduğu hasreti ve ailesinin anlattığı hikayeleri paylaştı. Sovyetler Birliği'nin yıkılmasının ardından Türkiye'ye dönme yolları aradığını belirten Ünal, Ahıska Türkleri Derneği'nin kurulmasıyla bu hayalini gerçekleştirdiğini söyledi. Derneğin, Orta Asya'daki Ahıska Türklerini bir araya getirme ve onların gelişimine katkı sağlama amacını taşıdığını vurgulayan Ünal, derneğin öncülüğünde Türkiye ile yapılan anlaşma sonucu 1999'da 30 öğrenciyle birlikte Türkiye'ye gelerek İzmir'de Türkçe eğitimi aldığını anlattı. Ardından yapılan yerleştirme sınavıyla Selçuk Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'ne yerleştiğini dile getirdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.