Üzerlerine uydu takılan 3 yeşil deniz kaplumbağası denize bırakıldı
-
Antalya'nın Manavgat ilçesinde, rehabilitasyon süreçleri tamamlanan 5, 7 ve 8 yaşlarındaki 3 yeşil deniz kaplumbağası, üzerlerine takılan uydu takip cihazlarıyla Sorgun Boğazı mevkiinden denize bırakıldı.
-
Denize ulaşan her bin kaplumbağa yavrusundan 999'unun öldüğünün kabul edildiğini belirten Prof. Dr. Cengiz Deval, 'Bu projedeki temel hedefimiz; o 999 yavruya ne oluyor?' sorusuna cevap bulabilmektir' dedi. Antalya Valiliği ve çeşitli destekçilerle yürütülen 'Ölmek İçin Çok Genç' projesinin bu etabına uluslararası gönüllüler de katkıda bulundu.
-
Prof. Dr. Deval, Akdeniz genelinde yapılan deniz kaplumbağası çalışmalarının çoğunun karaya çıkan ergin dişiler üzerinde yoğunlaştığını, genç yeşil deniz kaplumbağalarının haritalandırılmasının ise Akdeniz’de bir ilk olduğunu vurguladı. Yeşil deniz kaplumbağalarının popülasyonunun kritik seviyede olduğunu belirten Deval, bu türün korunmasının önemine dikkat çekti. Etkinliğe, Antalya Vali Yardımcısı ve çeşitli yetkililer katıldı.
-
-








