Yüksekova'da 4 bin 69 öğrenci bursluluk sınavında ter döküyor

  • Yüksekova'da 4 bin 69 öğrenci bursluluk sınavında ter döküyor 0

    Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) için 4 bin 69 öğrenci ter döküyor. Sınav, ilçede belirlenen 19 okulda gerçekleştiriliyor.

  • Yüksekova'da 4 bin 69 öğrenci bursluluk sınavında ter döküyor 1

    Sabahın erken saatlerinden itibaren sınav merkezlerine gelen öğrenciler, kapılarda yapılan kimlik kontrolü ve üst aramasının ardından salonlara alınmaya başlandı. Gelecek eğitim hayatlarına katkıda bulunmak amacıyla sınava giren adaylar, saat 10.00’da başlayan oturumda başarılı olabilmek için tüm güçleriyle çalışıyorlar.

  • Yüksekova'da 4 bin 69 öğrenci bursluluk sınavında ter döküyor 2

    Öğrenciler sınavda soruları yanıtlarken, veliler de okul bahçelerinde ve çevresinde yoğun bir kalabalık oluşturmuş durumda. Çocuklarına moral vermek için bekleyen ailelerin heyecanlı olduğu gözlemleniyor. Bazı velilerin, okul önlerinde Kur’an-ı Kerim okuyarak ve dua ederek çocuklarını bekledikleri dikkat çekiyor. Sınav süresince emniyet ve sağlık ekipleri de, herhangi bir olumsuz duruma karşı okul çevrelerinde önlemlerini artırmış durumda. Saat 11.40’ta tamamlanması beklenen sınavın ardından adaylar, 1 Haziran 2026 tarihinde açıklanacak sonuçları sabırsızlıkla bekleyecekler.

  • Yüksekova'da 4 bin 69 öğrenci bursluluk sınavında ter döküyor 3

  • Yüksekova'da 4 bin 69 öğrenci bursluluk sınavında ter döküyor 4

  • Yüksekova'da 4 bin 69 öğrenci bursluluk sınavında ter döküyor 5

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.