Yüksekova'da dehşet! Çığ vurdu, meyve bahçeleri kar altında kaldı, köye ulaşım için dev tüneller açılıyor

  • Yüksekova'da dehşet! Çığ vurdu, meyve bahçeleri kar altında kaldı, köye ulaşım için dev tüneller açılıyor 0

    Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Yeşiltaş köyünde yaşanan olayda, düşen çığ nedeniyle yüzlerce meyve ağacı zarar gördü ve köy yolu ulaşıma kapandı. Neyse ki can kaybı ya da yaralanma yaşanmadı.

  • Yüksekova'da dehşet! Çığ vurdu, meyve bahçeleri kar altında kaldı, köye ulaşım için dev tüneller açılıyor 1

    İlçe merkezine yaklaşık 40 kilometre uzaklıktaki Yeşiltaş köyünde, büyük bir gürültüyle kopan tonlarca ağırlıktaki kar kütlesi, yerleşim alanlarının hemen yakınına kadar ulaştı. Olayın ardından bölgeye sevk edilen Yüksekova İlçe Özel İdaresi ekipleri, kapanan köy yolunu yeniden ulaşıma açmak için yoğun bir çalışma başlattı.

  • Yüksekova'da dehşet! Çığ vurdu, meyve bahçeleri kar altında kaldı, köye ulaşım için dev tüneller açılıyor 2

    Kar kalınlığının yer yer 5 metreyi bulduğu zorlu koşullarda, kar savurma araçları ve kepçeler kullanılarak yapılan çalışmalarda devasa kar tünelleri oluştu. Ekiplerin aralıksız sürdürdüğü bu çabalarla, köy sakinlerinin ulaşımının en kısa sürede yeniden sağlanması hedefleniyor. Köy sakinlerinden Cahit Çakmakçı, her yıl benzer sorunlar yaşadıklarını belirterek, bölge için kalıcı çözümlerin üretilmesi gerektiğini dile getirdi.

  • Yüksekova'da dehşet! Çığ vurdu, meyve bahçeleri kar altında kaldı, köye ulaşım için dev tüneller açılıyor 3

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.