Yüksekova'da dondurucu soğuklar, buz sarkıtları 1 metreyi aştı
-
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde etkili olan dondurucu soğuklar, yaşamı olumsuz etkilemeye devam ediyor. İlçede, bina çatılarında dev buz sarkıtları oluştu.
-
Geçtiğimiz aylarda etkili olan yoğun kar yağışı, yerini aşırı soğuklara bıraktı. Kar kalınlığının yüksek kesimlerde 3 metre, ilçe merkezinde ise 1 metreyi aştığı bölgede, termometreler ani bir düşüş gösterdi. Hava sıcaklığının gece saatlerinde sıfırın altına düşmesiyle birlikte, bina saçaklarında donma meydana geldi.
-
Bazı binaların çatılarından sarkan buz kütlelerinin uzunluğu 1 metreyi geçti. Vatandaşlar, yaya geçişleri sırasında sarkıt tehlikesine karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıldı. İlçe sakinlerinden Cem İnce, bölgedeki zorlu kış şartlarına değinerek, "Yüksekova yoğun kar yağışı altındaydı. Merkezde kar kalınlığı 1 metreyi geçmiş durumda. Çatılarda çok büyük buz sarkıtları oluştu, dondurucu bir soğuk var. Ekipler, ulaşımı sağlamak için gece gündüz çalışarak yolları açtı ancak dondurucu hava hala etkisini sürdürüyor," şeklinde konuştu.
-
-
-
-
-
-
-








