Yunus Güler, Sıfır Atık yarışmasında Türkiye üçüncüsü oldu
-
Muş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Yunus Güler, Sıfır Atık Yarışması'nda büyük bir başarıya imza attı. Güler'in ‘Pet Şişeden Piknik Sepeti’ tasarımı, il birinciliğinin yanı sıra Türkiye üçüncülüğü ödülünü de kazandı.
-
Emine Erdoğan'ın himayelerinde yürütülen Sıfır Atık Projesi kapsamında düzenlenen yarışmada, Güler'in pet şişelerden yaptığı piknik sepeti jüri tarafından beğeni topladı. Muş İl Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay, Güler'in başarısını büyük bir gururla karşıladıklarını dile getirdi.
-
Yunus Güler, yarışmada elde ettiği üçüncülüğü, arkadaşlarıyla birlikte tasarladıkları bir makineyle pet şişelerden ip üreterek ve bu iplerle el yapımı sepetler örerek kazandığını belirtti. Gelecekte makineyi geliştirerek seri üretime geçmeyi hedeflediğini ifade etti. Okul öğretmenlerinden Tevhit Tutar ise öğrencilerinin gösterdiği başarıdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve projeye verdikleri destekten bahsetti.
-








