Yunusemre Belediye Başkanı Balaban, hizmetleri ve yeni projeleriyle gündemi aydınlattı
-
Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, düzenlediği aylık basın toplantısında ilçedeki güncel gelişmeler, hayata geçirilen projeler, finansal durum ve geleceğe yönelik planları hakkında kapsamlı açıklamalarda bulundu. Balaban, "Yunusemre'de hizmet üretmeye devam ediyoruz" diyerek göreve geldikleri günden bu yana yapılan çalışmaları ve karşılaşılan zorlukları paylaştı.
-
Başkan Balaban, önümüzdeki dönemde CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in katılımıyla büyük bir toplu açılış töreni gerçekleştireceklerini duyurdu. Bu törende dört yeni kreş, Mareşal Fevzi Çakmak Mahallesi'nde Ahmet Kaya Parkı, Uncubozköy'de refakatçı ve kadın misafirhanesi, Emekli Kafe, Atatürk Mahallesi'nde Kadın Kafe, Muradiye'deki sağlık merkezi, Seyitli Mahallesi'ndeki halı saha, Asmacık ve Müslih'teki düğün salonları, Publika Kafe ve Merkezefendi'deki taziye evi gibi birçok projenin hizmete açılacağını belirtti. Ayrıca Mesir Tabiat Parkı'nın Gençlik Kafe olarak yılsonunda hizmete gireceğini ve burada gençlere yönelik çeşitli aktivitelerin yer alacağını ekledi.
-
Belediyenin mali durumu hakkında da bilgi veren Balaban, memur ve işçilere herhangi bir borçlarının kalmadığını, sosyal denge tazminatları ve ikramiye borçlarının tamamen ödendiğini vurguladı. Belediyenin devraldığında 650 milyon lira olan banka borcunu 220 milyona düşürdüklerini, esnaf, şirket ve müteahhitlere olan 580 milyon liralık borcun ise 170 milyona indirildiğini açıkladı. SGK borçlarının arttığına dikkat çekerek, memurların SGK ödemelerini yaptıklarını ancak belediyeye ait şirketlerdeki ödemelerde zorluk yaşandığını ifade etti. İşçi alımlarıyla ilgili iddialara da yanıt veren Balaban, göreve geldiklerinde 1420 olan personel sayısının şu an 1715 olduğunu ve bu artışın ihtiyaç duyulan alanlara yapılan personel takviyelerinden kaynaklandığını belirtti. Özellikle Hayvan Yaşam Merkezi, yeni kreşler ve diğer hizmet birimlerine yapılan personel alımlarının gerekçelerini sıraladı.








