Yurt Dışı Vaadiyle Vurgun Yapan Organize Çete Çökertildi: 3 Tutuklama
-
Tunceli merkezli olarak 4 ilde gerçekleştirilen operasyonda, vatandaşları yurt dışına gönderme vaadiyle dolandıran 6 kişilik organize suç örgütü deşifre edildi. Bu operasyon sonucunda 3 şüpheli tutuklandı.
-
Tunceli İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı KOM Şube Müdürlüğü, bir vatandaşın yurt dışına çıkma vaadiyle 140 bin TL dolandırıldığı şikayeti üzerine kapsamlı bir soruşturma başlattı. Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde yürütülen çalışmalarda, sabıkalı S.T. liderliğindeki 6 kişilik organize suç örgütünün, Türk vatandaşlarını yasal veya yasa dışı yollarla yurt dışına çıkarma, yabancı uyruklu kişilere ise ikamet ve vatandaşlık alma vaatleriyle kandırdığı ortaya çıktı. Örgütün bu yöntemle sahte belgeler düzenleyerek 8 kişiyi toplamda 1 milyon 401 bin 550 TL ve 9 bin 700 dolar dolandırdığı tespit edildi.
-
Soruşturma kapsamında 30 Haziran tarihinde Tunceli merkezli olarak Bursa, İstanbul, Ankara ve Erzurum illerinde eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Operasyonlarda örgüt lideri S.T. ile birlikte tüm şüpheliler gözaltına alındı. Yapılan aramalarda örgütün finansal hareketlerini gösteren not defterleri, çalışma izin belgeleri, sözleşmeler, kimlik ve pasaport fotokopileri, para transfer evrakları ile dijital materyaller ele geçirildi. Bu deliller, örgütün mağdurlardan elde ettiği haksız kazancın boyutunu gözler önüne serdi. Adliyeye sevk edilen örgüt lideri S.T. ile E.M. ve İran uyruklu S.K.M. mahkeme tarafından tutuklanırken, diğer 3 şüpheli hakkında adli kontrol kararı uygulandı. Tunceli İl Jandarma Komutanlığı, halkın güvenliğini tehdit eden suç örgütleriyle mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini vurguladı.








