15 Temmuz Derneği'nden Manifest Grubuna Tepki: 'Gençleri yozlaştırıyorlar'

GÜNDEM Yayınlanma : 07 Eylül 2025 19:09 Düzenleme : 07 Eylül 2025 19:09
15 Temmuz Derneği'nden Manifest Grubuna Tepki: 'Gençleri yozlaştırıyorlar'
15 Temmuz Demokrasi Şehitleri, Gazileri ve Terör Mağdurları Derneği Genel Başkanı Abbas Gündüz, Manifest müzik grubunun Küçükçiftlik Park’taki konserindeki uygunsuz hareketleri kınayarak, gençleri yozlaştırıcı bulduğunu ve yetkililere tepki gösterilmesi..

15 Temmuz Demokrasi Şehitleri, Gazileri ve Terör Mağdurları Derneği, 'Manifest' isimli müzik grubunun konser performansındaki hareketlere sert tepki gösterdi. Dernek Genel Başkanı Abbas Gündüz, grubun sanat anlayışını eleştirerek, edep ve ahlak ölçülerini hiçe saydığını belirtti.

SANAT ADINA YOZLAŞTIRMA

Küçükçiftlik Park’ta gerçekleşen konserdeki teşhircilik ve hayasızlığı örnek gösteren Gündüz, bu tür sahne şovlarının genç nesilleri yozlaştırmaya yönelik olduğunu savundu. 'Sanat adı altında yapılan bu gösteriler, bir milletin kültürünü, ahlakını ve toplumsal değerlerini tehdit ediyor' diyen Gündüz, Manifest grubunun performansının Türkiye'nin medeniyet değerleriyle taban tabana zıt olduğunu vurguladı.

KAMU KURUMLARINA ÇAĞRI

Gündüz, sanatın milletin ruhunu beslemesi, ahlak, edep ve zarafetle anılması gerektiğini belirterek, Manifest gibi grupların popülerliğin sahte parıltısını tercih ettiğini ifade etti. Kamu kurumlarını ve yetkilileri bu tarz teşhirci anlayışların önüne geçmeye, toplumun huzurunu ve gençlerin geleceğini korumaya çağırdı. 'Milletin bekası, sanat adı altında sergilenen bu yozlaşmaya teslim edilemeyecek kadar kıymetlidir' şeklinde sözlerini tamamladı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.