Osmaniye'de, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anısına Devlet Bahçeli Meydanı'nda kurulan "15 Temmuz Hatıra Durağı", ziyaretçilere o geceyi yeniden yaşattı. Alanda yer alan stantlarda, darbe girişimine ait unutulmaz fotoğraf kareleri, etkileyici belgeseller ve görseller halkla buluşturuldu.

DEMOKRASİ ŞEHİTLERİ UNUTULMADI
Osmaniye Valiliği ve Osmaniye Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği bu anlamlı programa, Osmaniye Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, Belediye Başkanı İbrahim Çenet, çeşitli kurum müdürleri, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş akın etti. Meydanda kurulan hatıra durağında, 15 Temmuz'daki hain darbe girişiminin karanlık gecesini anlatan fotoğraflar ve görseller sergilendi. Kurulan LED ekranda ise o geceye dair görüntüler yayınlanırken, VR gözlükler aracılığıyla hazırlanan belgeseller izleyicilere sunuldu.

TARİHİ ANLAR YENİDEN HATIRLANDI
Etkinlik çerçevesinde özenle hazırlanan fotoğraf sergisi de vatandaşların yoğun ilgisini çekti. Ziyaretçiler, darbe girişiminin yaşandığı o kritik geceye ait kareleri dikkatle inceleyerek, yaşananları tekrar hafızalarında canlandırma fırsatı buldular. Bu durak, sadece bir sergi alanı olmanın ötesinde, milli birlik ve beraberlik ruhunu pekiştiren bir buluşma noktası haline geldi.







