Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, 15 Temmuz’un 10. yılı dolayısıyla yapılan etkinliklerin Türkiye ve yurt dışında büyük bir coşkuyla devam ettiğini belirtti.

15 TEMMUZ'UN ANLAMINI VURGULADI
Duran, 'İrade Bizim, Zafer Bizim' Dijital Zaman Tüneli'ni ziyaret ederek, 15 Temmuz’un Türkiye için bir dönüm noktası olduğunu ifade etti. Duran, o gece milletin kendi iradesine sahip çıkarak, darbe girişimine karşı destansı bir direniş gösterdiğini vurguladı. Bu direnişin, Türkiye’nin geleceği açısından son derece önemli bir yerde durduğunu söyledi.
ANMA ETKİNLİKLERİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
15 Temmuz anma programlarının koordinasyonunun İletişim Başkanlığı tarafından yürütüldüğünü aktaran Duran, 81 ilde düzenlenen anma çadırlarının halktan büyük ilgi gördüğünü belirtti. 'O gecenin önemini kolektif hafızamızda yeniden hatırladık' diyen Duran, etkinliklerin sadece anma değil, aynı zamanda eğitim işlevi de taşıdığını vurguladı. Ayrıca, çocuklara ve gençlere bu tür girişimlerin ve direnişlerin aktarılması gerektiğini ifade etti. Duran, İstanbul'da Ayasofya'da başlatılan etkinliklerin ardından birçok farklı aktivite yapıldığını belirterek, bu yıl 10. yılı anmak için özel rozetler hazırlandığını da sözlerine ekledi.








