26 yıllık sır perdesi aralanıyor: Adalet Bakanı Gürlek, Çağla Tuğaltay cinayetini yeniden mercek altına aldı

SİYASET Yayınlanma : 06 Mayıs 2026 19:28 Düzenleme : 06 Mayıs 2026 19:28
26 yıllık sır perdesi aralanıyor: Adalet Bakanı Gürlek, Çağla Tuğaltay cinayetini yeniden mercek altına aldı
Adalet Bakanı Akın Gürlek, 26 yıl önce katledilen Çağla Tuğaltay'ın ailesiyle bir araya gelerek, dosyayı yeniden açtı. Yeni deliller ve modern tekniklerle cinayetin çözülmesi için tüm imkanlar seferber edilecek.

Adalet Bakanı Akın Gürlek, 26 yıl önce vahşice katledilen Çağla Tuğaltay'ın ailesiyle bir araya gelerek, faili meçhul dosyaların aydınlatılması yönündeki kararlılığı bir kez daha gösterdi. Adalet Bakanlığı bünyesinde kurulan Faili Meçhul Suçları Araştırma Dairesi Başkanlığı'nın titiz çalışmaları kapsamında, Tuğaltay'ın annesi Gülnur Saygı Tuğaltay, ağabeyi İlker Tuğaltay ve ailenin avukatları Bakanlık'ta ağırlandı. Bu buluşma, yıllardır adalet bekleyen bir aile için umut ışığı oldu.

26 yıllık sır perdesi aralanıyor: Adalet Bakanı Gürlek, Çağla Tuğaltay cinayetini yeniden mercek altına aldı 1

DEVLETİN SORUMLULUĞU VURGULANDI

Bakan Gürlek, görüşme sırasında derin bir üzüntüyle, "Burada bir cinayet var. Devletin bu cinayeti çözmesi lazım. Üzerine gitmesi lazım. Özellikle hayatının baharında tazecik bir genç kardeşimizin vefatı devletin sorumluluğundadır" ifadelerini kullandı. Bu sözler, devletin kayıtsız kalmayacağının ve tüm imkanların seferber edileceğinin altını çizdi. Gürlek, "Ortada bir suç varsa mutlaka bir fail vardır. Bunu çözmek bizim görevimiz. Bu olaylarda delillerin sıcağı sıcağına toplanması lazım. O zaman toplanmadı demek şu an toplanmayacağı anlamına gelmez. Şüpheli görülen her iz, bulgu ve veri bugünkü teknoloji ve şartlarla yeniden değerlendirilmeli" diyerek, modern tekniklerin ve güncel verilerin ışığında dosyanın tekrar inceleneceğini belirtti.

YENİ DELİLLER VE TEKNOLOJİ DEVREDE

Adalet Bakanı Gürlek, yıllar sonra dosyada umut vadeden adımların atıldığını duyurdu. Ailenin talebi üzerine, cinayetle şüpheli olarak ilişkilendirilen ve hayatını kaybeden 4 kişi için Başsavcılık'ın 'Fethi Kabir' yapılmasına onay verdiğini açıkladı. Ayrıca, yeni şüpheliler için DNA örneği alınması ve binaya sonradan giren 12 kişinin DNA incelemesinin yapılması gibi detaylar da paylaşıldı. Bakan Gürlek, o dönemki cinayet bürosu ekipleriyle de iletişime geçilerek ellerinde farklı bir delil olup olmadığının soruşturma makamlarınca değerlendirileceğini vurguladı. Faili Meçhul Suçları Araştırma Dairesi'nin rolüne de değinen Gürlek, bu birimin soruşturma makamı olmadığını, ancak profesyonel bakış açıları ve teknik imkanlarla süreci hızlandırmak ve çözüme katkı sağlamak amacıyla ilgili kurumlara destek olacağını ifade etti. Görüşme sonunda aile bireyleri ve avukatlar, Bakan Gürlek'in hassasiyetine teşekkür ederken, sosyal medyadaki hakaret içeren paylaşımlardan duydukları rahatsızlığı da dile getirdiler.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.