Şanlıurfa ve Adıyaman'da 3 yıl önce 21 kişinin hayatını kaybettiği sel felaketinin yıl dönümünde, bu kez de kırsal bölgelerde yaşanan su taşkınları hayatı felç etti. Birçok yerleşim yeri sular altında kaldı.

SEL FELAKETİNİN YIL DÖNÜMÜNDE YENİ TAŞKINLAR
15 Mart 2023 tarihinde yaşanan ve Adıyaman'da 4, Şanlıurfa'da ise 17 kişinin yaşamını yitirdiği şiddetli selin üzerinden tam üç yıl geçti. Ancak, bu yıl da benzer manzaralar yaşandı. Gece aniden bastıran sağanak yağış, Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde bazı evleri sular altında bırakırken, Büyükçavuş ve Altınbaşak kırsal mahallelerinde hayat adeta durma noktasına geldi.
KEPÇELERLE KURTARILDILAR
Sular içinde mahsur kalan aileler, imdadı kepçelerle gelen ekipler tarafından kurtarıldı. Anne, baba ve kucaktaki bebekleri, evlerinin içine kadar giren sular nedeniyle zor anlar yaşadı. Ceylanpınar ilçesinde de benzer bir tablo hakimdi. Yağışlar nedeniyle birçok evi su basarken, cadde ve sokaklar adeta göle döndü.







