Yozgat'ta yaşayan 56 yaşındaki Birsel Gündüz, yarım kalan eğitim hayalini 35 yıl sonra gerçekleştirdi. Lise eğitimini yarıda bırakıp evlendikten sonra 4 çocuk ve 3 torun sahibi olan Gündüz, içindeki okuma tutkusunu hiç kaybetmedi. Çocukları ve torunları büyüdükten sonra eğitimine devam etme kararı alan Gündüz, tam 35 yıllık aranın ardından yeniden okul sıralarına oturdu.

AZİM VE KARARLILIKLA EĞİTİM HAYATINA DÖNÜŞ
Dışarıdan lise sınavlarına girerek eğitimini tamamlayan Gündüz, ardından Bozok Üniversitesi Meslek Yüksekokulu'nda El Sanatları bölümünü kazandı. İki yıl süren öğrenimi boyunca ahşap yakmadan hat sanatına, keçe işlerinden çini işlemeciliğine, çarpana dokumadan minyatüre kadar pek çok alanda beceri kazandı. Gündüz, okul hayatına dönüşünü anlatırken, lise eğitimini terk ettikten sonra yaşadığı süreci ve üniversite sınavlarına hazırlanırken karşılaştığı zorlukları dile getirdi. Özellikle kodlama gibi konularda oğlundan yardım aldığını ve çevresindekilerin üniversite okuyacağına inanmadığını ancak buna rağmen azminden vazgeçmediğini belirtti.

ÖĞRETİM GÖREVLİSİNDEN TAM DESTEK
Öğretim Görevlisi Emel Çenet, Birsel Gündüz'ün okula başlama sürecini ve azmini takdirle karşıladığını ifade etti. Çenet, "Yetenek ve azmin birleşmesi gerekiyor. Birsel Hanım hiç pes etmedi." diyerek, Gündüz'ün zorlu koşullara rağmen derslerine odaklandığını vurguladı. Gündüz'ün Alzheimer hastası kayınvalidesine bakarken, ev işlerini yaparken ve ders çalışırken gösterdiği çabayı dile getiren Çenet, diğer öğrencilerine de kendi işlerini kurmaları yönünde tavsiyelerde bulundu. Mezuniyet töreninde Gündüz'ün heyecanını ve kendi duyduğu gururu aktaran Çenet, onun hikayesinin pek çok kişiye ilham kaynağı olacağını belirtti.







