4 gün mahsur kalan güvercin, AKUTun müdahalesiyle kurtarıldı!

YAŞAM Yayınlanma : 31 Ekim 2025 00:54 Düzenleme : 31 Ekim 2025 00:54
4 gün mahsur kalan güvercin, AKUTun müdahalesiyle kurtarıldı!
Eskişehirde 4 gün mahsur kalan güvercin, AKUTun başarılı müdahalesiyle kurtarıldı ve Cumhuriyet Bayramında özgürlüğüne kavuştu.
4 gün mahsur kalan güvercin, AKUTun müdahalesiyle kurtarıldı!

Eskişehirde bir güvercin, 4 gün boyunca bir evin havalandırma boşluğunda mahsur kaldı. Yabancı uyruklu bir üniversite öğrencisinin evinde yaşanan olay, Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ekiplerinin müdahalesiyle sona erdi.

HIZLI MÜDAHALE

28 Ekim 2025 tarihinde Tepebaşı ilçesinde meydana gelen olayda, ev sahibi kanat çırpma seslerini duyunca güvercinin havalandırma boşluğuna düştüğünü fark etti. Ancak, ilk başta kendi imkanlarıyla kuşu kurtaramayınca, çaresiz bir şekilde AKUT ile iletişime geçerek yardım istedi.

ÖZGÜRLÜĞE DÖNÜŞ

AKUTun Eskişehir ekibi, kısa sürede olay yerine intikal etti ve yaklaşık bir saat süren çalışmanın ardından güvercini kurtarmayı başardı. Aç ve susuz kalan kuş, ekip tarafından beslenerek veteriner kontrolüne alındı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında doğaya salınarak özgürlüğüne kavuştu. AKUT Eskişehir Ekip Lider Yardımcısı Ekrem Meriç, güvercinin 4 gün boyunca hayatta kalmasının oldukça zor olduğunu ifade etti. Meriç, benzer durumların yaşanmaması için binaların bacalarının tel ile kapatılması gerektiğini vurguladı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.