Hayat kurtaran botlar için teşekkür: AKUT, Mekap'ı unutmadı

GÜNDEM Yayınlanma : 14 Mayıs 2026 10:59 Düzenleme : 14 Mayıs 2026 10:59
Hayat kurtaran botlar için teşekkür: AKUT, Mekap'ı unutmadı
AKUT, afet operasyonlarında bot desteği sağlayan Mekap'a teşekkür ziyareti düzenledi. Kahramanmaraş depremlerinde kullanılan botun anı düzenlemesi hediye edildi. İş birliği vurgulandı.

Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ve Türkiye'nin köklü ayakkabı markalarından Mekap arasındaki anlamlı iş birliği pekişti. AKUT Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Akbel, afet bölgelerindeki operasyonlarda AKUT ekiplerine bot desteği sağlayan Mekap'a bir teşekkür ziyareti gerçekleştirdi.

Hayat kurtaran botlar için teşekkür: AKUT, Mekap\

Gönül Borcu Ödendi

Ziyarette, AKUT Yönetim Kurulu Sayman Üyesi İbrahim Orhan Umut, Trabzon Ekip Lideri Köksal Ofluoğlu ve gönüllüler de hazır bulundu. Mekap Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk İskender'e bir teşekkür belgesi takdim edildi. Akbel, İskender'e Trabzon ekibi tarafından Kahramanmaraş deprem sahasında kullanılan bir Mekap botunun yer aldığı özel bir anı düzenlemesi de hediye etti. Bu botun üzerinde yer alan "Mekap tarafından AKUT’a bağışlanan bu bot, Kahramanmaraş depremleri başta olmak üzere birçok operasyonda kullanılarak yüzlerce insanın hayatının kurtarılmasına katkı sağlamıştır. Değerli destekleri için MEKAP’a şükranlarımızı sunarız" notu, iş birliğinin önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

Operasyonel Güce Katkı

Serhat Akbel, Mekap'ın tüm Türkiye'deki AKUT ekiplerine verdiği destek için duyduğu minneti dile getirerek, "Afet bölgelerindeki operasyonlarımız, sadece fiziksel güç değil, aynı zamanda doğru ekipman ve sarsılmaz bir lojistik destek gerektiriyor. Kahramanmaraş merkezli depremler başta olmak üzere birçok operasyonda, en zorlu arazi koşullarında ekiplerimizin güvenle adım atmasını sağlayan şirketiniz, sadece bir bot desteği vermemiş, operasyonel gücümüze güç katmıştır. Bu dayanışma ruhu, en büyük motivasyon kaynağımız oldu. Sayın Selçuk İskender nezdinde tüm Mekap ailesine minnettarız" ifadelerini kullandı. Mekap Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk İskender ise, ülkemizin yaşadığı zor günlerde arama-kurtarma ekiplerine katkı sağlamanın bir vatandaşlık görevi olduğunu belirterek, "Bugün bizlere takdim edilen, o zorlu sahada kullanılmış, can kurtaran AKUT gönüllülerinin giydiği botun yer aldığı bu özel hediye fabrikamızın en nadide köşesinde yerini alacaktır. MEKAP olarak, toplumsal sorumluluk bilincimizle afetlerle mücadelede her zaman gönüllülerimizin ve AKUT ekiplerimizin yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.