4. uluslararası Tarsus festivali, coşkulu kortejle resmen başladı!

KÜLTÜR SANAT Yayınlanma : 08 Kasım 2025 14:03 Düzenleme : 08 Kasım 2025 14:03
4. uluslararası Tarsus festivali, coşkulu kortejle resmen başladı!
4. Uluslararası Tarsus Festivali, coşkulu bir kortej yürüyüşü ile başladı ve açılışta Haluk Levent sahne aldı. Festival, 3 gün boyunca çeşitli etkinliklerle devam edecek.
4. uluslararası Tarsus festivali, coşkulu kortejle resmen başladı!

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen Uluslararası Tarsus Festivali, kenti adeta karnaval alanına dönüştüren bir kortej yürüyüşü ile start aldı.

TOPRAKTA TARİH, SOFRADA TAT, SOKAKTA NEŞE

Festival, 'Toprakta Tarih, Sofrada Tat, Sokakta Neşe' sloganıyla Tarsus’un tarihini, kültürünü, gastronomisini ve sanatını bir araya getirdi. Kortej, Türkiye Belediyeler Birliği Başkan Vekili ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile eşi Meral Seçer’in öncülüğünde Tarsus’un simgelerinden Kleopatra Kapısından Yarenlik Alanına kadar uzandı. Binlerce kişinin katılımı ile gerçekleşen bu etkinlik, coşku dolu anlara sahne oldu.

HER GEÇEN YIL DAHA DA BÜYÜYOR

Açılış töreninde konuşan Başkan Seçer, festivalin halk tarafından benimsenen ve her yıl daha fazla ilgiyle takip edilen bir organizasyon haline geldiğini vurguladı. Tarsus’un tarihini, kültürünü ve kardeşlik ruhunu yansıtan bu festivalin barışın ve dostluğun bir simgesi olduğunu belirtti. Seçer, Tarsus’un tarihi zenginliğine dikkat çekerek, bu kentin medeniyetlerin beşiği olduğunu ifade etti.

ÜNLÜ SANATÇIDAN UNUTULMAZ PERFORMANS

Festivalin açılışının ardından sahne alan ünlü sanatçı Haluk Levent, Tarsuslulara unutulmaz bir gece yaşatarak büyük bir coşku yarattı. Levent, memleketinde sahne almaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, festivale katılan herkese teşekkür etti. Festivalin ilk gününde birçok kişi Levent’in şarkılarına eşlik ederken, 3 gün boyunca çeşitli etkinliklerin devam edeceği belirtildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.