400 dereceye karşı 40 yıllık mesai

HAYATIN İÇİNDEN Yayınlanma : 16 Haziran 2025 11:04
400 dereceye karşı 40 yıllık mesai
Eskişehir’de taş fırının başında yıllardır çalışan pideci Mustafa Çubuk, yaz sıcaklarının bastırmasıyla işinin daha da zorlaştığını söylüyor: “Normal bir vatandaş burada 10 dakika duramaz.”

Yaz mevsiminin yaklaşmasıyla Türkiye genelinde hava sıcaklıkları artarken, sıcakla iç içe çalışanlar için zorlu günler başladı. Eskişehir’de yıllardır pidecilik yapan Mustafa Çubuk, yaklaşık 400 derece sıcaklıkta yanan taş fırının başında, yaz-kış demeden mesai yapıyor.

Günün büyük bölümünü yüksek sıcaklığın karşısında geçiren Çubuk, özellikle yaz aylarında zorlandığını ifade ediyor. Sıcak havalarda dükkanın kapısı ve camı açık tutularak içerideki hava bir nebze serinletilmeye çalışılıyor.

400-dereceye-karsi-40-yillik-mesai1.jpg

Yazın işinin daha da zorlaştığını dile getiren Mustafa Çubuk, şunları söyledi:

“Havalar tekrar sıcaklamaya başladı. Biz de burada 350-400 derece fırının karşısında çalışıyoruz. Oldukça sıcak. Yazın gelmesi, havaların ısınmasıyla işlerimiz zorlaşıyor ama biz alışkınız. Fırın başında her gün 10 saat çalışıyorum, normal bir vatandaş 10 dakika duramaz. Küçüklükten beri alışmış olduğumuz için 40 senedir fırının başındayız. Klimamız yok, camlarımız ve kapımız açık. Her babayiğidin harcı değil.”

Yıllardır aynı işte çalışan Çubuk, hem mesleğine olan bağlılığı hem de dayanıklılığıyla çevresindekilerin takdirini topluyor.

400-dereceye-karsi-40-yillik-mesai2.jpg

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.