Avrupa Kayserili İşverenler Birliği (AKİB) Genel Başkanı Ali Hızar, 6 Şubat'ta Türkiye'yi yasa boğan ve 'asrın felaketi' olarak anılan depremlerle ilgili derin duygular içeren bir mesaj yayımladı. Hızar, bu tarihin sadece bir gün değil, binlerce canın yitirildiği, şehirlerin sessizliğe büründüğü ve yüreklerin paramparça olduğu büyük bir acıyı temsil ettiğini belirtti.
UMUTLAR ENKAZ ALTINDA KALDI
Hızar, "O gece enkazın altında kalan sadece beton değildi; umutlar, hayaller ve yarım kalan hayatlar da göçük altında kaldı" sözleriyle o karanlık anları çarpıcı bir şekilde ifade etti. Depremin yaşandığı ilk andan itibaren milletçe tek yürek olunduğunu vurgulayan Hızar, Avrupa'da yaşayan Türklerin de kalplerinin Türkiye ile attığını ve mesafelerin bu bağı koparamayacağını dile getirdi. "Avrupa'da olsak da gözümüz kulağımız memleketimizdeydi. Dualarımızla, yardımlarımızla, gözyaşlarımızla hep birlikteydik" diyen Hızar, dayanışma ruhunun önemine dikkat çekti.
BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU
Avrupa Kayserili İşverenler Birliği olarak dayanışma ruhunu her zaman canlı tutacaklarını belirten Hızar, depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi. Geride kalan ailelerin acısını yürekten paylaştıklarını ifade eden Hızar, "Bu büyük acı bize bir kez daha gösterdi ki; biz, zor zamanlarda kenetlenmesini bilen büyük bir milletiz" dedi. Birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının yaşatılmasının en büyük sorumluluk olduğunu vurgulayan Hızar, mesajını "6 Şubat’ı unutmadık, unutmayacağız. Kaybettiklerimizi rahmetle anıyor, aynı acıların bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum" sözleriyle tamamladı.








