Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan Bayramı vesilesiyle AK Parti teşkilatlarıyla video konferans yöntemiyle bir araya gelerek bayramlaştı. Bu anlamlı buluşmaya genel başkan yardımcıları, Merkez Karar Yönetimi (MKYK) üyeleri ve Türkiye genelindeki 81 il başkanlığı katıldı. Toplantıda, 81 il belediye başkanı adına Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın bir konuşma gerçekleştirdi.

RAMAZAN AYI FAALİYETLERİ VE GÖNÜL COĞRAFIYASI
Başkan Büyükakın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda tüm teşkilatın Ramazan ayını manevi ruhuna uygun programlarla dolu dolu geçirdiğini vurguladı. "Hem şehirlerimizde hem de gönül coğrafyamızda mübarek Ramazan ayının ruhuna uygun programlar icra ettik. Aziz şehitlerimizin muhterem aileleri, gazilerimiz ve yakınları, yetimler ve muhtaçlar ile iftar sofralarında buluştuk." diyen Büyükakın, ana kademe, kadın ve gençlik kollarıyla kimsesizlerin yanında olduklarını belirtti. Sivil toplum kuruluşlarıyla yapılan organizasyonlarla Ramazan'ın bereketinin şehirlerde görünür kılındığını ifade eden Büyükakın, Yerel Yönetimler Başkanlığı koordinasyonunda kurulan gönül sofralarının Suriye'den Mısır'a, Balkanlar'dan Türkistan'a uzanan coğrafyada bir kez daha devletin gücünün, milletin birliğinin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oradaki kardeşler için en büyük güven kaynağı ve umudu olduğunu gösterdiğini söyledi.

TÜRKİYE'YE DUYULAN SEVGİ VE GÜVEN
Büyükakın, konuşmasında gönül coğrafyasında edindiği gözlemleri de aktararak, Üsküp'te posteri dükkanında asılı olan esnaf Fetah İslami ve duvarları resimleriyle dolu tatlıcı dükkanının sahibi Dostane Mustavçe teyzenin selamlarını iletti. Bu bölgelerde yapılan temasların gelecekteki çalışmalar için verimli geçtiğini belirten Büyükakın, Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde daha iyisinin başarılacağına olan inanç ve kararlılıklarını dile getirdi. AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şahin Talus ise bayramlaşma programının, 81 ile kurulan gönül köprüleri ve teşkilatın her kademesiyle kurulan bağ sayesinde birlik, beraberlik ve kardeşliğin pekiştiğini belirtti. Büyükakın'ın sunumlarıyla Ramazan ayı boyunca yapılan çalışmaların ve hizmetlerin paylaşıldığını ifade eden Talus, bu büyük dava etrafında omuz omuza yürümeye devam edeceklerini söyledi.







