900 öğrenci tek yürek: Sivas'ta 'Feda Türkiye'm' coşkusu havadan görüntülendi

EĞİTİM Yayınlanma : 19 Mayıs 2026 09:48 Düzenleme : 19 Mayıs 2026 09:48
900 öğrenci tek yürek: Sivas'ta 'Feda Türkiye'm' coşkusu havadan görüntülendi
Sivas'ta 900 ortaokul öğrencisi, 19 Mayıs için 'Feda Türkiye'm' adlı gösteride eşzamanlı şarkı söyleyip dev Türk Bayrağı açtı. Havadan görüntülenen etkinlik, bayrak sevgisi ve vatan bağlılığını pekiştirdi.
900 öğrenci tek yürek: Sivas'ta 'Feda Türkiye'm' coşkusu havadan görüntülendi

Sivas'ta Hamza Yerlikaya Ortaokulu, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nı unutulmaz bir etkinlikle kutladı. Tuzlugöl Mahallesi'nde bulunan okulda, tam 900 öğrenci eşzamanlı olarak hem şarkı söyledi hem de dev bir Türk Bayrağı açarak görsel bir şölen sundu.

900 öğrenci tek yürek: Sivas\

BAYRAK SEVGİSİ VE SORUMLULUK BİLİNCİ

Müzik öğretmeni Gülçin Negiz'in koordinasyonunda haftalar süren bir hazırlığın ürünü olan 'Feda Türkiye'm' adlı gösteri, dron kameralarla havadan da kayıt altına alındı. Bu anlamlı etkinlikte öğrenciler, Türk Bayrağı teması etrafında birleşerek milli duygularını en üst düzeyde ifade etme fırsatı buldu. Gösteri, öğrencilere bayrak sevgisini aşılamanın yanı sıra atalarının izinde olma ve sorumluluk bilincini geliştirme amacı taşıyordu.

900 öğrenci tek yürek: Sivas\

BİR BÜTÜN OLARAK VATANA BAĞLILIK

Etkinliğe katılan 7. sınıf öğrencisi Tunahan Darıcı, bu çalışmanın kendilerine bayrağın önemini ve her şartta korunması gerektiğini öğrettiğini belirterek, "Etkinlik çok güzel hissettirdi. Hepimize bayrak sevgisini aşıladı, 900 kişi bir bütün olarak çalışmayı gösterdi ve mutlu oldum." dedi. Benzer şekilde Yazel Zehra Şahin de, "Bu etkinlikle bayrağın bizler için kırmızıçizgimiz olduğundan bahsettik. Bu gerçekten çok gurur vericiydi. 900 kişi olarak vatanımıza ne kadar bağlı olduğumuzu göstermiş olduk, bizler için çok önemli bir etkinlikti." diyerek duygularını dile getirdi. Öğrenciler, üç hafta boyunca süren yoğun provalarla bu büyük koreografiyi başarıyla tamamlamanın gururunu yaşadı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.