ABD Dışişleri Bakanı Rubio: Hamas-İsrail görüşmelerinde ilerleme kaydedildi, ciddiyetleri test edilecek

DÜNYA Yayınlanma : 05 Ekim 2025 16:00 Düzenleme : 05 Ekim 2025 16:00
ABD Dışişleri Bakanı Rubio: Hamas-İsrail görüşmelerinde ilerleme kaydedildi, ciddiyetleri test edilecek
ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, Hamas ile İsrail arasındaki barış görüşmelerinde ilerleme kaydedildiğini ve Hamas'ın ciddiyetinin lojistik görüşmelerle test edileceğini bildirdi. Müzakereler Mısır'da yapılacak.

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, İsrail ile Hamas arasındaki savaşın sona erdirilmesi ve Gazze Şeridi'nde kalıcı barışın sağlanmasına yönelik barış planı hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Rubio, savaşın henüz bitmediğini ve daha yapılması gereken çok iş olduğunu belirtti. Hamas ile İsrail arasındaki anlaşmaya ilişkin görüşmelerin devam ettiğini vurgulayan Rubio, Hamas'ın ciddiyetinin konuşmaların gidişatına göre anlaşılacağını ifade etti.

GAZZE'DE BARIŞ ÇABALARI

Rubio, umutlu olduğunu ve rehinelerin bir an önce serbest bırakılmasını dilediğini söyledi. Hamas'ın prensipte savaşın sona ereceği gün atılacak adımları onayladığını belirten Rubio, Hamas'ın ciddiyetinin lojistik konulara ilişkin görüşmelerin seyrine göre değerlendirileceğini ekledi.

MISIR ARABULUCULUĞUNDA MÜZAKERELER

Mısır Dışişleri Bakanlığı, Hamas ile İsrail arasındaki müzakerelerin Mısır'da gerçekleştirileceğini teyit etti. Bakanlığın açıklamasına göre, taraflar arasındaki dolaylı müzakereler, ABD Başkanı Donald Trump ve Türkiye'nin de desteklediği barış planı kapsamında rehine takasına ilişkin detayları görüşmek üzere düzenlenecek. Bu müzakerelerin, Mısır'ın Gazze'deki İsrail savaşını sona erdirmeye yönelik devam eden çabalarının bir parçası olduğu belirtildi. Mısırlı güvenlik kaynakları daha önce, Filistinli ve İsrailli heyetlerin Kahire'ye geleceğini açıklamıştı. Suudi Arabistanlı kaynaklar ise Hamas'ı temsilen Gazze lideri Halil El-Hayya'nın müzakerelere katılacağını öne sürmüştü. ABD Başkanı Donald Trump'ın Orta Doğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff'un da müzakereler için Mısır'a geleceği biliniyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.