Adana'da eğitim ve sanayi iş birliği: Öğrenciler için yeni bir dönem

EĞİTİM Yayınlanma : 14 Eylül 2025 12:02 Düzenleme : 14 Eylül 2025 12:02
Adana'da eğitim ve sanayi iş birliği: Öğrenciler için yeni bir dönem
Adana'da imzalanan protokol ile Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü, meslek lise öğrencilerinin gelişimini desteklemek için iş birliği yapacak. Öğrenciler, fabrikaları ziyaret ederek uygulamalı eğitim alacak ve mentorluk des
Adana'da eğitim ve sanayi iş birliği: Öğrenciler için yeni bir dönem

İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ

AOSB Bölge Müdürlüğü'nde düzenlenen törende, protokolü AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü ve Adana İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi imzaladı. Sütcü, iş birliğinin sanayinin nitelikli iş gücü ihtiyacına yönelik olduğunu vurgulayarak, öğrencilerin fabrikaları ziyaret edeceklerini, uygulamalı öğrenme fırsatları elde edeceklerini ve mesleki özgüvenlerini artıracaklarını belirtti. Kadın Sanayiciler Platformu'nun mentorluk desteği de sağlayacağını ekledi.

ÖĞRENCİLER İÇİN GENİŞ FIRSATLAR

Adana İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi ise, meslek liselerinin ülkenin geleceği için önemine değinerek, iş birliğinin öğrencilerin sınıfta öğrendiklerini uygulamaya dökmelerini ve motivasyonlarını artırmalarını sağlayacağını ifade etti. İş dünyasına hazır bireyler yetiştirmeyi hedeflediklerini vurguladı. Törenden sonra, İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi ve İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Murat Sert, AOSB Anaokulu'nu ziyaret ederek okulun eğitim ortamını inceledi.

GELECEĞE YATIRIM

Bu iş birliği, öğrencilerin iş hayatına daha hazırlıklı girmelerini sağlayacak ve AOSB Kadın Sanayiciler Platformu'nun desteğiyle yürütülen proje, geleceğin nitelikli iş gücünü yetiştirmek için önemli bir yatırım olarak görülüyor. AOSB Bölge Müdürü Ersin Akpınar, okulun fiziki olanakları hakkında da bilgi verdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.