Adana'nın Tufanbeyli ve Saimbeyli ilçelerinde gece saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı ve tipi, bölge halkını beyaz bir manzarayla karşıladı. Yarım metreye ulaşan kar kalınlığı, özellikle bu yıl su sıkıntısı yaşayan köylüler arasında sevinçle karşılandı.

Ulaşım Zorluklarına Rağmen Beklenen Yağış
Saimbeyli ve Tufanbeyli'yi Kayseri'ye bağlayan yollar, gece etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle trafiğe kapandı. Köylerde ise vatandaşlar, karla kapanan evlerinin önünü küreklerle temizlemek durumunda kaldı. Tufanbeyli ilçesi Bozgüney Mahallesi'nden Ömer Küçüközen, Obruk mevkisinden itibaren yolların karla kapalı olduğunu ve tır ile diğer araçların geçişine izin verilmediğini belirtti.

Kuraklığa Karşı Umut Işığı
Saimbeyli Çeralan Mahallesi'nde köpekleriyle karda oynayan Eyüp Öğüt, diz boyu kar yağmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi. Bu yıl köyde kuraklık nedeniyle su sıkıntısı çektiklerini belirten Öğüt, beklenen kar yağışının kendilerini çok sevindirdiğini ifade etti.







