Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde, 150 bin dekarlık verimli tarım arazisinde buğday hasadına başlandı. Doğu Anadolu'nun önemli üretim merkezlerinden biri olan Adilcevaz, yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte biçerdöverlerin tarlalara girmesiyle hareketlendi.

HASAT HEYECANI
Üreticiler, bir yıl boyunca verdikleri emeğin karşılığını almanın heyecanını yaşıyor. İlçede tahmini üretim miktarı 60 bin tonun üzerinde olup, hasat çalışmalarının önümüzdeki haftalarda yoğun bir şekilde devam etmesi bekleniyor. Van Gölü'nün bereketli topraklarında yetiştirilen buğday, Adilcevaz ekonomisine büyük katkı sağlarken, çiftçiler bu yıl verimin, yağışların iyi gitmesi nedeniyle geçen sezona göre daha fazla olabileceğini belirtiyor.

TARIMSAL HAREKETLİLİK ARTIYOR
Sabahın ilk ışıklarıyla başlayan hasat mesaisi, gün boyunca tarlalarda devam ediyor. Biçerdöverlerin çalışmasıyla birlikte ilçede tarımsal hareketlilik de artmış durumda. Biçerdöver operatörü Süleyman Kurt, "Biz bugün tarımın kalbi Adilcevaz’da start verdik. Tahmini bir ay boyunca buğday biçmeye devam edeceğiz. Bu yıl yağışların yeterli olması nedeniyle bazı bölgelerde buğday çok iyi," dedi.








