Adilcevaz'da sıcak havada ekmek parası mücadelesi sürüyor

YAŞAM Yayınlanma : 03 Temmuz 2026 08:51 Düzenleme : 03 Temmuz 2026 08:51
Adilcevaz'da sıcak havada ekmek parası mücadelesi sürüyor
Adilcevaz'da mevsimlik tarım işçileri, yaz sıcaklıklarına rağmen tarlalarda ekmek parası kazanmak için zorlu bir mücadele veriyor. Hava koşulları çalışma şartlarını zorlaştırıyor.
Adilcevaz'da sıcak havada ekmek parası mücadelesi sürüyor

Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde, mevsimlik tarım işçileri yaz sıcaklarının etkisini hissettikleri günlerde geçimlerini sağlamak için tarlalarda zorlu bir mücadele veriyor.

Adilcevaz\

SICAK HAVALAR ÇALIŞMA ŞARTLARINI ZORLAŞTIRIYOR

Öğle saatlerinde bunaltıcı seviyelere ulaşan hava sıcaklığına rağmen, işçiler sabahın erken saatlerinden akşam saatlerine kadar güneş altında çalışarak ekmek parası kazanıyor. Adilcevaz'ın verimli tarım arazilerinde fasulye, pancar ve diğer tarım ürünlerinin bakımını yapan mevsimlik işçiler, sıcak havanın çalışma koşullarını her geçen gün daha da zorlaştırdığını dile getiriyor.

Adilcevaz\

GEÇİM MÜCADLESİ DEVAM EDİYOR

Güneşin en etkili olduğu saatlerde bile üretimin kesintiye uğramaması için çapa yapan işçiler, alın teriyle ailelerinin geçimlerini sağlamaya çalışıyor. Yevmiye usulü çalışan Mustafa Habeş, artan sıcaklıklara rağmen çalışmak zorunda olduklarını belirterek, "Geçimimizi sağlamak için bu şartlarda çalışıyoruz. Sıcak çok bunaltıcı ama ekmek paramızı kazanmak zorundayız" diyor. Uzmanlar ise özellikle öğle saatlerinde güneş altında uzun süre kalınmaması konusunda uyarılarda bulunuyor, ancak geçim mücadelesi veren mevsimlik işçiler için bu önerileri uygulamak her zaman mümkün olmuyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.