Kör çeşme, muhtarın çabasıyla yeniden hayat buldu

ÇEVRE Yayınlanma : 03 Temmuz 2026 09:52 Düzenleme : 03 Temmuz 2026 09:52
Kör çeşme, muhtarın çabasıyla yeniden hayat buldu
Buldan'ın Türlübey Mahallesi'nde muhtar ve sakinlerinin ortak çalışmasıyla Kör Çeşme yeniden akmaya başladı. Mahalle halkı bu durumu sevinçle karşıladı.
Kör çeşme, muhtarın çabasıyla yeniden hayat buldu

Denizli’nin Buldan ilçesine bağlı Türlübey Mahallesi’nde bulunan ve halk arasında 'Kör Çeşme' olarak bilinen tarihi çeşme, muhtar ve mahalle sakinlerinin ortak çabasıyla tekrar akmaya başladı.

Kör çeşme, muhtarın çabasıyla yeniden hayat buldu 1

ÇEŞMEYE YENİDEN SU KAZANDIRILDI

Mahalle Muhtarı İmdat Karataş, vatandaşlarla birlikte kepçe, kazma ve kürek kullanarak çeşmenin su yolunda temizlik çalışması gerçekleştirdi. Bu çabaların ardından çeşmenin suyu, daha önceki haline göre daha güçlü bir debiyle akmaya başladı. Mahalle halkı, bu gelişmeyi sevinçle karşıladı.

Kör çeşme, muhtarın çabasıyla yeniden hayat buldu 2

DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI

Çalışmanın başarıyla tamamlanmasının ardından konuşan Muhtar İmdat Karataş, mahalleye yeniden su kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Ayrıca, çalışmalara destek veren Yaşar Başkonyalı ve Süleyman Duman’a teşekkür etti. Türlübey’in simgelerinden biri olan Kör Çeşme’nin yeniden gür şekilde akması, mahalle sakinleri tarafından da memnuniyetle karşılandı ve emeği geçenlere şükranlarını sundular.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.