Adıyaman'da deprem sonrası yenilenen Şehit Yüzbaşı Rıza Fırat Caddesi trafiğe açıldı

YAŞAM Yayınlanma : 23 Mayıs 2026 14:44 Düzenleme : 23 Mayıs 2026 14:44
Adıyaman'da deprem sonrası yenilenen Şehit Yüzbaşı Rıza Fırat Caddesi trafiğe açıldı
Adıyaman Belediyesi, 6 Şubat depremlerinin ardından Şehit Yüzbaşı Rıza Fırat Caddesi'nin altyapısını yenileyip asfalt ve yol çizgi çalışmalarını tamamlayarak trafiğe açtı. Amaç, ulaşımı daha güvenli ve konforlu hale getirmek.

Adıyaman Belediyesi, 6 Şubat depremlerinin ardından kent genelinde sürdürdüğü altyapı ve üstyapı yenileme çalışmalarını hız kesmeden devam ettiriyor. Bu kapsamda, 1. Çevre Yolu üzerindeki Şehit Yüzbaşı Rıza Fırat Caddesi'nde asfalt ve yol çizgi çalışmalarının tamamlanmasının ardından cadde trafiğe açıldı.

ALTYAPI YENİLENMESİ VE ASFALT ÇALIŞMALARI

Adıyaman Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü (ASKİM) ekipleri tarafından caddenin çift taraflı altyapısı yenilendi. Altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından Fen İşleri Müdürlüğü, kentin önemli ulaşım akslarından biri olan bu caddede asfalt serimini gerçekleştirdi. Yaklaşık 1 kilometrelik güzergahta yapılan yenileme çalışmaları, ulaşım ağını güçlendirmeyi hedefliyor.

GÜVENLİK VE KONFOR ARTIRILDI

Asfalt seriminin ardından Adıyaman Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Trafik ve Sinyalizasyon Amirliği ekipleri, caddede yol çizgi uygulamalarını tamamladı. Bu çalışmalarla birlikte sürücü güvenliğinin artırılması, trafik akışının daha düzenli ve konforlu hale gelmesi amaçlandı. Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, depremde zarar gören altyapının yeniden inşası için kapsamlı çalışmaların sürdüğünü belirterek, "Şehit Yüzbaşı Rıza Fırat Caddemizde altyapı çalışmalarının ardından asfalt serimini tamamladık. Ardından yol çizgileri ve trafik düzenleme çalışmalarını yaparak caddemizi daha güvenli, konforlu ve modern hale getirdik. Hemşehrilerimize daha konforlu ulaşım alanları kazandırmaya devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.