Adıyaman'da tarıma yön veren yer fıstığı hasadı ve sera denemeleri başarıyla tamamlandı

GÜNDEM Yayınlanma : 06 Aralık 2025 02:11 Düzenleme : 06 Aralık 2025 02:11
Adıyaman'da tarıma yön veren yer fıstığı hasadı ve sera denemeleri başarıyla tamamlandı
Adıyaman Üniversitesi'nin tarım merkezinde yer fıstığı hasadı başarıyla tamamlanırken, sera ortamında sebze denemeleri yapıldı. Rektör Keleş, çalışmaları yerinde inceleyerek ekibe teşekkür etti.

Adıyaman Üniversitesi Tarımsal Araştırma ve Uygulama Arazi Yönetimi Merkezi (ADYÜTAYAM), bölge tarımına katkı sağlamak amacıyla yürüttüğü deneme ve araştırma çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Bu sezon gerçekleştirilen yer fıstığı hasadı başarıyla tamamlanırken, ürünün bölge şartlarındaki verimliliğine ilişkin elde edilen sonuçlar dikkat çekti.

YER FISTIĞI HASADI BAŞARIYLA SONUÇLANDI

Yer fıstığının ekiminden hasat aşamasına kadar tüm süreç, akademik ekip tarafından titizlikle takip edildi. Denemelerin, bölge tarımına yeni bir alternatif ürün kazandırma potansiyeli taşıdığı ifade edildi.

SERA ORTAMINDA SEBZE DENEMELERİ YAPILDI

Merkezde sürdürülen bir diğer çalışma ise sera ortamında yapılan sebze yetiştiriciliği denemeleri oldu. Brokoli, marul ve karnabahar gibi sebzelerin kapalı alandaki gelişim süreci gözlem altına alındı.

REKTÖR KELEŞ ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Keleş, çalışmaları yerinde incelemek üzere ADYÜTAYAM'ı ziyaret etti. Ekipten yürütülen araştırmalar hakkında bilgi alan Rektör Keleş, ortaya konulan özverili çalışmalardan ötürü akademik personele teşekkür etti. Elde edilen verilerin, Adıyaman'ın iklim şartlarına uyumlu yeni sebze türlerinin belirlenmesine ve sürdürülebilir tarım uygulamalarının geliştirilmesine önemli katkılar sağlayacağı bildirildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.