Adıyaman İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Kılınç, göreve gelmesinin ardından şehrin toparlanması ve kalkınması için başlatılan çalışmalara hız verdiklerini duyurdu. 1 Nisan 2026'daki seçimle koltuğa oturan Kılınç, geçen bir aylık süreçte muhtarlar, STK temsilcileri, siyasi parti üyeleri ve vatandaşlardan yoğun ilgi gördüğünü belirtti.

DEPREM SONRASI ADIYAMAN'DA YENİDEN YAPILANMA
Kılınç, kendisine gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Göreve geldiğimiz günden bu yana ciddi bir ziyaretçi yoğunluğu var. Vatandaşlarımızın desteği bizler için son derece değerli," dedi. Depremin yaralarını sarmak ve Adıyaman'ı yeniden ayağa kaldırmak için kurumlarla koordineli bir şekilde sahada aktif rol aldıklarını vurgulayan Kılınç, "Şehrimizi daha güçlü bir şekilde yeniden inşa etmek için tüm ekiplerimizle sahadayız. Özel idaremiz çalışmalarına aralıksız devam ediyor," ifadelerini kullandı.

KIRSAL KALKINMAYA ÖNCELİK VERİLİYOR
Kılınç, kırsal bölgelerin gelişimine de büyük önem verdiklerini ve köylerin yaşam standartlarını yükseltmek amacıyla çeşitli projelerin hayata geçirildiğini aktardı. Bu yıl asfalt çalışmalarına erken başladıklarını ve kendi üretimleri olan kilitli parke taşlarıyla köylerin altyapı ihtiyaçlarını karşılamaya devam ettiklerini sözlerine ekledi. Kılınç, hizmet sürecine katkı sağlayan tüm kurum ve yetkililere teşekkür ederek, Adıyaman için çalışmalarını azimle sürdüreceklerini belirtti.







