Beşiktaş'ın yeşil sahaları ve genç yetenekleriyle dolu akademisi, bu kez uluslararası bir ziyaretle çalkalandı. Burkina Faso'nun önemli diplomatları, Futbol Akademisi'ni incelemek ve kıtalararası bir iş birliğinin temellerini atmak üzere Siyah-Beyazlı kulübün misafiri oldu.

AFRİKA'DAN BEŞİKTAŞ'A UZANAN YOL
Burkina Faso Büyükelçisi Vinta Some ve Spor Büyükelçisi Charles Kabore, BJK Fulya Hakkı Yeten Tesisleri'nde Beşiktaşlı yetkililer tarafından karşılandı. Akademinin Gençlik Gelişim Teknik Sorumlusu Serdar Topraktepe, İdari Direktör Tuncay Yanık, İcra Komitesi Üyesi Cem Yılmaz, Dış İlişkiler Sorumlusu Yağız Berke ve Etkinlik Yöneticisi Mert Öztürk, konuklarına Beşiktaş'ın altyapıdaki vizyonunu ve çalışmalarını aktardı.

GELECEĞİN YILDIZLARI VE KULÜBÜN İMAJI
Bu anlamlı buluşmada, özellikle Burkina Fasolu genç yeteneklerin Beşiktaş bünyesine katılması ve kulübün Afrika kıtasındaki tanınırlığının artırılması gibi stratejik konular masaya yatırıldı. Gelecekte hayata geçirilebilecek iş birliği projeleri üzerine fikir alışverişinde bulunulurken, Büyükelçi Some ve Spor Büyükelçisi Kabore, tesislerin imkanlarını yerinde görerek saha, spor salonu ve yaşam alanlarında incelemeler yaptı. Ziyaretin sonunda ise Serdar Topraktepe, konuklarına Beşiktaş forması hediye ederek bu özel anıyı ölümsüzleştirdi.








