Afyonkarahisar'da ceviz hasadı öncesi inceleme

GÜNDEM Yayınlanma : 13 Eylül 2025 11:23 Düzenleme : 13 Eylül 2025 11:23
Afyonkarahisar'da ceviz hasadı öncesi inceleme
Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesine bağlı Yapağlı köyünde, hasat öncesi ceviz bahçelerinde Ankara Zirai Mücadele Araştırma Enstitüsü ve Afyon İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri tarafından inceleme yapıldı.

YERİNDE İNCELEME VE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

Dinar İlçe Tarım ve Orman Müdürü Yavuz Karakuyu başkanlığındaki heyet, köy konağında vatandaşlarla bir araya geldi. Yoğun katılımlı bilgilendirme toplantısı, soru-cevap şeklinde gerçekleştirildi. Toplantının ardından, heyet bahçeleri ziyaret ederek yerinde tespit ve incelemelerde bulundu.

YAPAĞLI KÖYÜ CEVİZİ: PAZARDA ARANILAN BİR MARKA

Yapağlı Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Demirayak, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Demirayak, "Köyümüz ceviziyle meşhur bir köy. İnce kabuklu yapısı, iç dolgunluğu yüksek, damak tadı ve aroması bakımından lezzetli ve güvenli olan Yapağlı köyü cevizi pazarda aranılan bir marka oldu" dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.