Afyonkarahisar'da sel dehşeti: İki köy sular altında kaldı, köprüler yıkıldı!

ÇEVRE Yayınlanma : 23 Mayıs 2026 09:08 Düzenleme : 23 Mayıs 2026 09:08
Afyonkarahisar'da sel dehşeti: İki köy sular altında kaldı, köprüler yıkıldı!
Afyonkarahisar'ın Bayat ilçesine bağlı iki köy, şiddetli yağış sonrası sel felaketi yaşadı. Azgın sular köprüleri yıktı, mezarlık duvarını çökertti ve elektrik direklerini devirdi. Can kaybı yaşanmazken, köylüler yaylalarına ve hayvanlarına
Afyonkarahisar'da sel dehşeti: İki köy sular altında kaldı, köprüler yıkıldı!

Afyonkarahisar'ın Bayat ilçesine bağlı Aşağıçaybelen ve Yukarıçaybelen köyleri, aniden bastıran sağanak yağmurun ardından büyük bir sel felaketiyle karşı karşıya kaldı. Yaklaşık bir saat süren şiddetli yağış, tarım arazilerini sular altında bırakırken, azgın sular önüne kattığı her şeyi sürükleyerek köylerde büyük bir yıkıma yol açtı.

Afyonkarahisar\

DOĞANIN ÖFKESİ KÖPRÜLERİ VE MEZARLIĞI YIKTI

Sel sularının yıkıcı etkisi, köylerdeki altyapıyı da vurdu. Yıkıcı akıntı, köylerden birindeki mezarlığın istinat duvarını yerle bir ederken, bölgeden geçen üç köprüyü de kullanılamaz hale getirdi. Ayrıca, sel suları çok sayıda ağacı devirerek elektrik iletim hatlarına zarar verdi ve bir elektrik direğinin de devrilmesine neden oldu. Bu büyük çaplı hasara rağmen, şans eseri can kaybı ya da yaralanma yaşanmadığı bildirildi.

Afyonkarahisar\

KÖYLÜLER YARDIM BEKLİYOR

Yaşanan sel felaketi karşısında büyük bir korku yaşayan köy sakinleri, her şeyin aniden geliştiğini ve hazırlıksız yakalandıklarını dile getirdi. Özellikle yaylalarına ve hayvanlarına ulaşımın kesilmesi nedeniyle zor durumda kalan köylüler, yetkililerden acil yardım talebinde bulunuyor. Selin etkileri ve yaraların sarılması için çalışmaların başlatılması bekleniyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.