Ahlat’ta öğrenciler teravih buluşmasında bir araya geldi

EĞİTİM Yayınlanma : 27 Şubat 2026 00:49 Düzenleme : 27 Şubat 2026 00:49
Ahlat’ta öğrenciler teravih buluşmasında bir araya geldi
Ahlat'taki öğrenciler, Ramazan ruhunu birlikte yaşamak için teravih buluşmasında bir araya geldi ve toplu ibadet gerçekleştirdi.

Bitlis'in Ahlat ilçesinde bulunan Yunus Ensari İlk ve Ortaokulu öğrencileri, 'Maarifin Kalbinde Ramazan' etkinlikleri çerçevesinde teravih buluşmasında bir araya geldi.

RAMAZAN'IN RUHUNU YAŞADILAR

Bu etkinlik, Ramazan ayının manevi atmosferini öğrencilerle buluşturmak ve ibadet bilincini pekiştirmek amacıyla düzenlendi. Üçüncü kez gerçekleştirilen program, geleneksel hale gelmeye başladı. Öğrenciler, öğretmenleri ve velileriyle birlikte Selçuklu Camii'nde saf tutarak teravih namazını eda ettiler.

DUYGU DOLU ANLAR YAŞANDI

Program boyunca camide duygu dolu anlar yaşanırken, öğrenciler toplu ibadetin huzurunu ve Ramazan’ın manevi iklimini hissetme fırsatı buldu. Etkinliğe Ahlat İlçe Milli Eğitim Müdürü Rafet Akgün, Okul Müdürü Emrullah Erkan, öğretmenler ve birçok veli katıldı. Teravih namazının ardından öğrenciler hatıra fotoğrafları çektirdi ve 'Kabe’de hacılar hu der Allah' ilahisini hep bir ağızdan seslendirdiler. Okul idaresi, bu tür etkinliklerin öğrencilerin manevi gelişimine katkı sağladığını belirtti. Önümüzdeki yıllarda da bu etkinliklerin devam etmesi planlanıyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.