Ahmet Arslan: ''Havaalanı Çalışmalarına Başlanmalı, LLZ/DME Cihazları Sağlanmalı''

SİYASET Yayınlanma : 23 Aralık 2024 12:20
Ahmet Arslan: ''Havaalanı Çalışmalarına Başlanmalı, LLZ/DME Cihazları Sağlanmalı''
Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Ahmet Arslan, kış aylarının başlamasıyla sanayiciler ve turizm şirketlerinin ulaşımda zorluk yaşamaya başladığını belirterek, sivil havaalanı çalışmalarının bir an önce başlatılması ve mevcut havaalanına LLZ/DME cihazların

Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Ahmet Arslan, kış aylarında yoğun sis nedeniyle Konya Havaalanı'na iniş ve kalkış yapamayan uçaklar yüzünden iş insanları ve turizm şirketlerinin zor durumda kaldığını, bu durumun iş süreçlerini olumsuz etkilediğini belirtti.

Sivil Havaalanı Şart

Konya, Karaman, Niğde ve Aksaray illerine hizmet verecek bir sivil havaalanının acilen yapılması gerektiğini belirten Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Ahmet Arslan, kış aylarında Konya'nın sanayi ve turizm sektörlerinin ulaşım sorunları nedeniyle adeta dünya ile bağlantısının kesildiğini vurguladı.

Arslan, ayrıca mevcut askeri havaalanına LLZ/DME cihazlarının entegrasyonu ile sisli havalarda uçakların sorunsuz bir şekilde iniş ve kalkış yapabilmesi gerektiğini ifade etti.

Hz. Mevlana’nın 751. Vuslat yıldönümü Şeb-i Arus’un da özellikle bu yıl sönük geçtiğini dile getiren Arslan, Sisli havalarda uçakların Konya havaalanına iniş ve kalkışların yapamaması nedeni ile özellikle İran’dan gelecek Mevlana dostlarının Konya’ya gelişlerinde çok sayıda iptallerin olduğunu öğrendiğini söyleyerek: “Konya ve Konyalının geleceği için İş İnsanları ve Turizmci esnafın feryadını duyun” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.