Aksaray'ın Eskil ilçesinde her hafta sonu bir araya gelen köylüler, geleneksel çelik-çomak oyunu oynuyor. Böğet köyünde yaşayanlar, bu oyunu gelecek nesillere aktarmak için büyük çaba harcıyorlar. Köy meydanında toplanan katılımcılar, hem oyunun tadını çıkarıyor hem de aralarındaki iletişimi güçlü tutuyor.
GELENEKSEL OYUNUN KÖKLERİ
Vatandaşlardan Mehmet İlik, AA muhabirine verdiği demeçte, bu buluşmaların kendileri için ne kadar önemli olduğunu anlattı. Her hafta sonu bir araya gelerek çelik-çomak oynadıklarını belirten İlik, 'Haftanın tüm stresini ve yorgunluğunu burada atıyoruz. Teknolojiden uzak durmak ve çocuklara örnek olmak için bu geleneği yaşatıyoruz. Hem oyun oynuyor, hem sohbet edip çayımızı içiyoruz.' dedi.
GELECEK KUŞAKLARA AKTARIM
Bülent Atlar ise, çelik-çomağın çocukluğundan beri bir değer olduğunu vurguladı. Oyunu gelecek kuşaklara aktarmak istediklerini kaydeden Atlar, bu tür etkinliklerin topluluk ruhunu pekiştirdiğini ifade etti.








