Akşehir Kaymakamı Mustafa Yiğit, yapımı devam eden Akşehir Adalet Sarayı inşaatında incelemelerde bulundu.
Çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alan Kaymakam Yiğit’e, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Abur, Belediye Başkan Yardımcısı Cevat Nuri Bozoğlu ve AK Parti İlçe Başkanı Muammer Sağlam eşlik etti.
“YARGI HİZMETLERİ AÇISINDAN ÖNEMLİ BİR YATIRIM”
Devam eden inşaatla ilgili açıklamalarda bulunan Kaymakam Mustafa Yiğit, projenin Akşehir için büyük önem taşıdığını belirterek şunları söyledi:
“Toplam 19 bin metrekare kapalı alana sahip olacak Akşehir Adalet Sarayı’nda 40 hâkim ve Cumhuriyet savcısı odası ile 8 duruşma salonu yer alacak.
İlçemizin artan nüfusu ve dava yoğunluğu göz önüne alındığında, modern bir adalet sarayına olan ihtiyaç uzun süredir hissediliyordu.
Bu yatırım, sadece fiziki imkânlarıyla değil, yargı hizmetlerinin kalitesine de büyük katkı sağlayacak.”

MODERN, GÜVENLİ VE ERİŞİLEBİLİR BİR YAPI
Kaymakam Yiğit, yeni Adalet Sarayı’nın çağın gerekliliklerine uygun şekilde tasarlandığını vurguladı.
Binada engelli erişimine uygun rampalar, geniş bekleme alanları, danışma birimleri, arşiv bölümleri ve personel dinlenme alanları yer alacak.
Yiğit ayrıca binanın enerji verimliliği ve çevre dostu yapısıyla uzun vadede kamu kaynaklarının etkin kullanımına katkı sağlayacağını dile getirdi.
“İLÇEMİZE HAYIRLI OLSUN”
İncelemelerin ardından açıklama yapan Kaymakam Yiğit, şunları söyledi:
“İnşaat alanında yapılan çalışmaları yerinde inceledik.
Binanın planlandığı şekilde tamamlanarak hizmete girmesiyle birlikte, Akşehir yargı teşkilatımız modern, güvenli ve fonksiyonel bir binaya kavuşmuş olacak.
Adalet Sarayı’nın ilçemize ve bölge halkımıza hayırlı olmasını diliyorum.”

AKŞEHİR YARGI TEŞKİLATINA GÜÇ KATACAK
Yeni Adalet Sarayı’nın tamamlanmasıyla birlikte Akşehir, Konya bölgesinde modern yargı kompleksine sahip ilçeler arasında yerini alacak.
Yetkililer, yapının kısa sürede tamamlanarak hizmete açılmasının hedeflendiğini belirtti.








