Akşehir Belediyesi'nden bilime destek

EĞİTİM Yayınlanma : 22 Mart 2026 01:25 Düzenleme : 22 Mart 2026 01:27
Akşehir Belediyesi'nden bilime destek
Akşehir Belediye Başkanı Nuri Köksal, yapay zeka, havacılık ve uzay konularında eğitim alan ve hazırladıkları projeyi sunmak için evine gelen gençlere destek verdi.

GENÇLERE DESTEK

 

Gençler için mesai ve makam sınırı gözetmediğini dile getiren Başkan Köksal, yaşadığı olayı da sosyal medya hesabında paylaştı.

Başkan köksal, ''Dün gece Akşehirli üniversite gençliğinden Furkan Yenier ve İsmet Yaşar evime gelerek bir proje sunumu yaptılar. Furkan Yapay Zeka Mühendisliği, İsmet de Havacılık ve Uzay Mühendisliği eğitimi alıyor. VTOL İHA adı verilen bir hava aracı geliştirmek için çok güzel bir dosya hazırlamışlar. Hem sunum yaptılar hem de Akşehir Belediyesinin sponsorluk desteğini talep ettiler. Önümüzdeki yıl TEKNOFEST ve ODTÜ bünyesindeki yarışmalara katılacak olan bu gençlerimize biz de her türlü destek olacağımızın sözünü verdik.'' dedi.

 

GELECEK GENÇLERİNDİR

 

Akşehirli başka bir gencin de başarısını sayfalarına taşıyan Başkan Köksal, ''Bu arada geçen aylarda Akşehir'de ilk defa düzenlenen NASA SPACE APPS CHALLENGE maratonunu düzenleyen bir başka gencimiz Yaşar Furkan Karakoyun da Türkiye Uzay Ajansı Konya temsilciliğine atandı. Gelecekte Akşehir'in adını fazlasıyla duyuracaklarına inandığımız bu gençlerimizle iftihar ediyoruz. Mustafa Kemal Atatürk 'ün dediği gibi 'İstikbal Göklerdedir' ve  'Gelecek Gençlerindir...''' ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.