Akşehir’de Türkü rüzgârı: Türkü topluluğu çalışmalarına hız verdi!

KÜLTÜR SANAT Yayınlanma : 01 Aralık 2025 10:44 Düzenleme : 01 Aralık 2025 10:47
Akşehir’de Türkü rüzgârı: Türkü topluluğu çalışmalarına hız verdi!
Akşehir Türkü Topluluğu, kuruluşunun ardından Sade Sanat Atölyesi’nde düzenli buluşmalarla çalışmalarını sürdürüyor. Amaç: Türkü kültürünü yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak.

Akşehir’de türkü kültürünü yaşatmak amacıyla kurulan Akşehir Türkü Topluluğu, kuruluşunu 1 Kasım 2025 tarihinde gerçekleştirdi.
Topluluk, ilk resmi toplantısını Akşehir Ömer Halisdemir Kültür Merkezinde yaparak geniş bir katılımın ilgisini çekti.

ÇALIŞMALAR SADE SANAT ATÖLYESİ’NDE DEVAM EDİYOR

Yoğun ilgi gören ilk buluşmanın ardından topluluk, çalışmalarını Sade Sanat Atölyesinde düzenli olarak sürdürmeye başladı.
Bu hafta sonu gerçekleştirilen buluşmada üyeler, samimi ve üretken bir atmosferde bir araya geldi.

Toplulukta türkü üzerine sohbetler edildi, yapılacak çalışmalar değerlendirildi ve gelecek planları ele alındı.

KURUCULARIN HEDEFİ: TÜRKÜ KÜLTÜRÜNÜ YAŞATMAK

Topluluğun kurucuları Bayram Ali Köksal, Yunus Tevik Cüce ve Mustafa Ay, Akşehir’de güçlü bir türkü birlikteliği oluşturmayı amaçladıklarını belirtti.
Kurucular, topluluğun kısa zamanda büyük ilgi görmesinden memnun olduklarını ifade etti.

ETKİNLİKLER VE MÜZİK ÇALIŞMALARI SÜRECEK

Akşehir Türkü Topluluğu, önümüzdeki dönemde:

  • Düzenli buluşmalar

  • Müzik çalışmaları

  • Kültürel etkinlikler

ile faaliyetlerini sürdürecek.

Yöneticiler, Akşehir’de türkü geleneğinin daha geniş kitlelere ulaşması için çalışmaların artarak devam edeceğini vurguladı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Halil ibrahim çakal03 Aralık 2025 16:20

    Merhaba hayırlı uğurlu olsun