Alaçam'da 1. Çeltik Hasat Günü: 25 Bin Ton Üretim

GÜNDEM Yayınlanma : 16 Eylül 2025 16:06 Düzenleme : 16 Eylül 2025 16:06
Alaçam'da 1. Çeltik Hasat Günü: 25 Bin Ton Üretim
Samsun'un Alaçam ilçesinde düzenlenen 1. Çeltik Hasat Günü'nde, 17 mahalleden 675 ailenin 27 bin dekar alanda ürettiği 25 bin ton çeltik hasadı yapıldı. Etkinliğin, Alaçam çeltiğinin marka değerini artırması hedefleniyor.
Alaçam'da 1. Çeltik Hasat Günü: 25 Bin Ton Üretim

ALACAM ÇELTİĞİ'NİN KALİTESİ VURGULANDI

17 mahallede 675 aile, toplamda 27 bin dekar alanda 25 bin ton çeltik üretti. Alaçam Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Bedir, Alaçam çeltiğinin kalitesini vurgulayarak, markalaştırma ve yurt çapında tanıtım hedeflerini dile getirdi. Artan maliyetlerin üreticileri zorladığını ve sürdürülebilir üretim için uygun fiyat politikalarına ihtiyaç olduğunu belirtti. Belediye Başkanı Ramazan Özdemir, ilçenin üretim kapasitesine dikkat çekerek, teknolojik inovasyonun takip edildiğini ve yerel yönetim olarak marka değerini artırmaya çalıştıklarını ifade etti.

ÜRETİMDE TÜRKİYE ORTALAMASININ ÜZERİNDE

Kaymakam Fatih Kayabaşı, çeltik üretiminin ilçe ekonomisi için kritik önem taşıdığını vurguladı. Alaçam'ın Samsun'da ikinci sırada yer aldığını, dekar başına ortalama verimin 809 kilogram olduğunu ve bu rakamın Türkiye ve dünya ortalamalarının üzerinde olduğunu belirtti. Etkinliğin sonunda Göçkün Mahallesi'nde çeltik hasadı yapıldı ve katılımcılar hasat heyecanına ortak oldu. Çiftçiler verimli bir sezon geçirdiklerini belirterek destek istedi.

GELENEKSEL HALE GETİRİLMESİ HEDEFİ

Alaçam'da bu yıl ilki düzenlenen Çeltik Hasat Günü'nün geleneksel hale getirilmesi hedefleniyor. Etkinliğin, ilçenin tarımsal üretimdeki marka değerini artırması bekleniyor. Etkinliğe ilçe protokolü, üreticiler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.