Alanya'da depremin 3. yılında yürekler aynı duada buluştu

YAŞAM Yayınlanma : 06 Şubat 2026 16:20 Düzenleme : 06 Şubat 2026 16:20
Alanya'da depremin 3. yılında yürekler aynı duada buluştu
Alanya'da, 6 Şubat depreminin 3. yıl dönümünde düzenlenen anma programında, 50 binden fazla kaybın acısı dualarla yad edildi ve yetkililer bir daha böyle afetler yaşanmaması temennisinde bulundu.
Alanya'da depremin 3. yılında yürekler aynı duada buluştu

Antalya'nın Alanya ilçesinde, 50 binden fazla vatandaşın hayatını kaybettiği 6 Şubat depreminin üçüncü yıl dönümünde, dualar ve mevlitlerle anma programı düzenlendi. Alış Camii'nde cuma namazı sonrası bir araya gelen vatandaşlar, depremde hayatını kaybedenler için toplu dua etti. Mevlit okunması ve Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından camiyi dolduran cemaat, deprem şehitleri için ellerini semaya açarak duygusal anlar yaşandı.

DUYGUSAL ANLAR VE TOPLU ANMA

Programda, depremde yaşamını yitiren vatandaşlar rahmetle anılırken, geride kalan yakınları da unutulmadı. Yapılan dualarda, bir daha böyle acıların yaşanmaması temennisinde bulunuldu. Anma etkinliği sonunda, Alanya Kahramanmaraşlılar Derneği tarafından hayatını kaybedenler için yemek ikramında bulunuldu, bu da toplumsal dayanışmayı pekiştirdi.

YETKİLİLERDEN MESAJLAR VE KATILIM

Alanya Kaymakamı Şakir Öner Öztürk, programda yaptığı konuşmada, "6 Şubat depremlerinin 3. yılını idrak ediyoruz. Ben tekrar bu vesile ile 6 Şubat depreminde hayatını kaybeden tüm hemşehrilerimize, vatandaşlarımıza rahmet diliyorum. İnşallah bir daha ülkemiz böyle afetlere maruz kalmasın" dedi. Mevlit programına, Öztürk'ün yanı sıra Alanya İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Hüseyin Direk, Alanya İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Hilmi Özgönül, İlçe Müftüsü Mehmet Seven ve çok sayıda vatandaş katılarak toplumsal birliği vurguladı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.