Alanya'da keçiboynuzu paneli: Planlı üretim ve işleme ele alındı

GÜNDEM Yayınlanma : 04 Eylül 2025 17:23 Düzenleme : 04 Eylül 2025 17:23
Alanya'da keçiboynuzu paneli: Planlı üretim ve işleme ele alındı
Alanya’da, ALTSO ev sahipliğinde düzenlenen "Akdeniz’de Bir Gelecek Tasarımı: Keçiboynuzunda Planlı Üretim ve İşleme" paneli, keçiboynuzunun sürdürülebilir üretimi ve işlenmesi konularını ele aldı.
Alanya'da keçiboynuzu paneli: Planlı üretim ve işleme ele alındı

Alanya Belediyesi, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) ve Keçiboynuzu Üreticiler Birliği iş birliğinde, 'Akdeniz’de Bir Gelecek Tasarımı: Keçiboynuzunda Planlı Üretim ve İşleme' Paneli ALTSO ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Panelde, keçiboynuzunun sürdürülebilir üretimi ve işlenmesi konuları masaya yatırıldı.

TARIM SEKTÖRÜNE ÖNEM VERİLİYOR

ALTSO Başkanı Eray Erdem, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Alanya ekonomisi için her sektöre büyük önem verdiklerini, tarım sektörünün de Alanya için çok önemli olduğunu vurguladı. Erdem, tarım sektörü üzerine yaptıkları çalışmaları anlattı ve şunları söyledi: 'Alanya’mız için elimizden gelen gayretle çalışıyoruz. Tarım sektörü bizim için çok önemli. Bu anlamda büyük uğraşlar sonucu keçiboynuzunun coğrafi işaretini Alanya’mıza kazandırdık. Hemen ardından da Saburlar Mahallemizde 5 bin fidan dağıttık. Bugün de üreticilerimiz ile birlikte panelde bir araya geliyoruz. 8 Eylül Pazartesi günü de Obaalacami Mahallemizde hasat şenliği yapacağız. Tüm üreticilerimizi davet ediyoruz.'

İŞ BİRLİĞİ VE TEŞEKKÜRLER

Başkan Erdem, 8 Eylül Pazartesi günü Obaalacami Mahallesi’nde düzenlenecek olan Alanya Keçiboynuzu Hasat Şenliği ve Coğrafi İşaret Belge Töreni ile bugünkü paneli, Alanya Belediyesi ve Keçiboynuzu Üreticiler Birliği iş birliğinde gerçekleştirdiklerini belirtti. Erdem, Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik ve Keçiboynuzu Üreticiler Birliği Başkanı Duran Yılmaz’a teşekkürlerini iletti. Alanya Belediyesi Başkan Danışmanı Nazmi Zavlak ise, ALTSO ile iş birliği içinde çalıştıklarını belirterek, ALTSO Başkanı Eray Erdem’e teşekkür etti. Zavlak, 'Bugün üreticilerimiz ile bir araya gelmekten büyük memnuniyet duyuyorum. Tarım sektörü Alanya’mız için çok önemli. Tarım sektörünün içerisinde ise keçiboynuzunun üretimi de daha önemli. Bugün de burada panelde keçiboynuzunun üretimi ve değerlendirme sürecini ele alacağız. Emek veren başta ALTSO olmak üzere herkese çok teşekkür ederim' dedi. Keçiboynuzu Üreticiler Birliği Başkanı Duran Yılmaz da, keçiboynuzunun coğrafi işaretini Alanya’ya kazandıran ALTSO Başkanı Eray Erdem’e teşekkür etti ve birliğin çalışmaları ile keçiboynuzunun Alanya’daki üretim kapasitesi hakkında bilgiler paylaştı. Panelde, Antalya Bilim Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi ve Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nden akademisyenler ile sektör temsilcileri yer aldı. Panelde, keçiboynuzunda planlı üretim, işleme ve sürdürülebilirlik konuları ele alındı.

KATILIMLAR

Paneli; ALKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kılıç, Alanya Belediyesi Başkan Danışmanı Nazmi Zavlak, ALTSO Başkanı Eray Erdem, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Rüzgar, CHP İlçe Başkanı Bülent Kandemir, Keçiboynuzu Üreticiler Birliği Başkanı Duran Yılmaz, ALTSO Meclis Başkanı Mehmet Kural, ALTSO Meclis Üyeleri Mustafa Durgun ve Mehmet Hatipoğlu ile alanında uzman akademisyenler ve üreticiler takip etti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.