Alanya, Dünya Çevre Günü'nde anlamlı bir farkındalık etkinliğine ev sahipliği yaptı

ÇEVRE Yayınlanma : 04 Haziran 2026 21:10 Düzenleme : 04 Haziran 2026 21:10
Alanya, Dünya Çevre Günü'nde anlamlı bir farkındalık etkinliğine ev sahipliği yaptı
Alanya'da Dünya Çevre Günü kapsamında düzenlenen 'Antalya Mavi Akdeniz İnisiyatifi' etkinliğinde geri dönüşüm ve çevre bilinci vurgulandı. Etkinlikte ödül törenleri de yapıldı.
Alanya, Dünya Çevre Günü'nde anlamlı bir farkındalık etkinliğine ev sahipliği yaptı

5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla Antalya Valiliği himayesinde Alanya Kaymakamlığı ve Alanya Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen 'Antalya Mavi Akdeniz İnisiyatifi' programı, Damlataş 100. Yıl Atatürk Parkı'nda coşkulu bir katılımla gerçekleşti.

Alanya, Dünya Çevre Günü\

Sürdürülebilir Çevre İçin Adımlar Atılıyor

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Alanya Çevre Eğitim ve Mavi Bayrak Derneği Başkanı Şerefnur Kayhan, sürdürülebilir bir çevre oluşturmanın önemine vurgu yaptı. Kayhan, "Bugün girdiğimiz bir nehre 30 yıl sonra yeniden girebiliyorsak, aynı şekilde o nehri bulabiliyorsak sürdürülebilir bir çevre oluşturmuşuz demektir. Hepimize bu konuda önemli görevler düşüyor. Öncelikle dikkat etmemiz gereken konu, atık üretmemektir. Alanya Belediyesi olarak apartman bazlı geri dönüşüm sistemi, giysi kumbaraları ve atık pil toplama gibi önemli çalışmaları hayata geçiriyoruz. Okullarımızda da sıfır atık kapsamında farkındalık çalışmaları yürütüyoruz" dedi.

Alanya, Dünya Çevre Günü\

'Antalya’da Deniz Hep Temiz' Hedefi

Alanya Kaymakamı Şakir Öner Öztürk ise, çevreye ve denize sahip çıkmanın önemine değinerek, COP31 hazırlıkları kapsamında başlatılan çalışmanın bir başlangıcı olduğunu belirtti. Öztürk, "Yıl sonuna doğru 200 ülkenin temsilcilerinin katılımıyla önemli bir program gerçekleştirilecek. Antalya genelinde 'Antalya’da Deniz Hep Temiz' mottosuyla somut bir hedef belirlendi. Şehrimizin en önemli miraslarından biri olan denizimizin temiz tutulması gerekiyor. Denizlerimizin gelecek kuşaklara sağlıklı bir şekilde aktarılması gerekiyor" diye konuştu.

Alanya, Dünya Çevre Günü\

Geri Dönüşüm ve Yeşil Bayrak Ödülleri Verildi

Etkinlik kapsamında, Alanya Belediyesi ve Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen Atık Pil Toplama Kampanyası'nda dereceye giren okullara ödülleri takdim edildi. Ayrıca, Eko-Okul Projesi kapsamında Yeşil Bayrak almaya hak kazanan okullara da bayrakları teslim edildi. Geleneksel olarak düzenlenen En Güzel Balkon ve Bahçe Yarışması'nda dereceye girenler de ödüllendirildi. Program sonunda protokol üyeleri ve öğrenciler hep birlikte sahile inerek çöp topladı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.