Antalya Ticaret Borsası (ATB), kuruluşunun 106. yıl dönümünde Haziran Ayı Meclisini, Meclis Başkanı Erdoğan Ekinci'nin liderliğinde topladı.

106. YIL GURURU
Meclis toplantısında ATB'nin 106. yılını kutlayan bir video gösterimi yapıldı ve yönetimin bir aylık çalışmaları hakkında üyeler bilgilendirildi. Meclis Başkanı Erdoğan Ekinci, borsanın tarihine değinerek, 'Bugün, Borsamızın 106. kuruluş yıl dönümünü kutlamanın gururunu yaşıyoruz. 1920’den beri Antalya’nın tarımına ve ticaretine önemli katkılarda bulunduk' dedi. Ayrıca, bu köklü mirası daha ileri taşımak için çalışmaların devam edeceğini belirtti.

EKONOMİDEKİ GELİŞMELER
ATB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır ise, ekonomide son gelişmelere dikkat çekerek, 2026 yılı ilk çeyrek büyüme rakamlarına göre milli gelirin reel olarak yüzde 2,5 arttığını ifade etti. Tarım sektörünün büyümesinin ise yüzde 4,6 olduğunu vurgulayan Çandır, 'İmalat sanayinin iki yıl üst üste küçülmesi, uzun vadeli üretim gücümüzü tehdit ediyor' dedi. Ayrıca, Antalya’nın tarımsal kapasitesinin ülke ekonomisi için hayati önemde olduğunu belirtti.

COP31 FIRSATLARI
Çandır, COP31 Business Forum’a katıldığını hatırlatarak, 'COP31 ile Antalya, iklim değişikliği ve sürdürülebilirlik gündeminin önemli buluşma merkezlerinden biri olacak. Bu forum, tarım, gıda, su, enerji, lojistik ve turizm sektörlerinde üyelerimize yeni fırsatlar sunacaktır' dedi. Ayrıca, TOBB Nefes Kredisi’nin işletmeler için önemli bir destek olacağını ve 2026 yılı için hedeflenen 100 milyar TL kredi hacminin ilk diliminin kullanıma açıldığını da duyurdu.







