Eskişehir’deki Ali Güven Turizm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin depreme dayanıksız olduğu belirlendikten sonra yıkılan binasının yerine yapılan yeni okul binasının açılış töreni, önümüzdeki hafta pazartesi günü düzenlenecek.
YIKIM VE YENİDEN İNŞA SÜRECİ
1 Ekim 2004'te açılan eski okul binası, yapılan deprem etüdü sonucunda yetersiz bulunmuş ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yıkım kararı alınmıştı. 2018 Devlet Yatırım Programı kapsamında yıkılan binanın yenisi, 22 Ağustos 2024'te tamamlandı. 1 Kasım 2024'te geçici kabulü yapılan yeni bina, 15 Nisan 2025'ten itibaren eğitim-öğretime ev sahipliği yapıyor.
OKULUN YENİ TESİSLERİ
16 dersliğin bulunduğu okulda, 4 idareci ve 13 meslek dersi öğretmeni olmak üzere toplam 47 öğretmen görev yapıyor. 457 öğrenci eğitim görüyor; 178'i erkek, 279'u kız öğrenci. Yeni okul binasında ayrıca 4 idari oda, öğretmenler odası, rehberlik odası, 7 yiyecek hizmetleri atölyesi, 3 konaklama ve seyahat hizmetleri atölyesi ve 500 kişilik çok amaçlı salon bulunuyor. 2007 yılından beri hizmet veren 90 yatak kapasiteli uygulama oteli de yeni binada yer alıyor.








