Konya'da gece saatlerinde yapılan trafik denetimi sırasında alkollü olduğu belirlenen bir sürücü, işlem yapılmamak için kaçmaya çalışırken iki polis memurunu yaraladı. Gözaltına alınan şüpheli, sevk edildiği mahkemece tutuklandı.
TRAFİK UYGULAMASI SIRASINDA KAÇMA GİRİŞİMİ
Edinilen bilgiye göre, Yeni Sille Caddesi üzerinde gece saatlerinde trafik uygulaması yapan polis ekipleri, N.S.T. idaresindeki otomobili durdurarak alkol kontrolü yaptı. Yapılan ilk ölçümde sürücünün 1.77 promil alkollü olduğu tespit edildi. Sürücü, aracına binerek kontrol noktasından kaçmaya kalkıştı. Bu sırada aracın çarpması sonucu iki polis memuru yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralı polislerin hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.
SÜRÜCÜ YAKALANDI, ALKOLLÜ OLDUĞU TESPİT EDİLDİ
Olay yerinden kaçan sürücü, kısa bir süre sonra aracıyla birlikte yakalanarak gözaltına alındı. Yapılan ikinci alkol ölçümünde ise sürücünün 2.47 promil alkollü olduğu belirlendi. Sürücü hakkında 'trafik güvenliğini tehlikeye sokma', 'görevli memura mukavemet' ve 'kasten yaralama' suçlarından adli işlem başlatıldı. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen sürücü, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.








