Almanya'da Vahim Saldırı: 2 Günde 3 Cami Hedef Alındı, IDF Yazıldı

ASAYİŞ Yayınlanma : 11 Aralık 2025 18:06 Düzenleme : 11 Aralık 2025 18:06
Almanya'da Vahim Saldırı: 2 Günde 3 Cami Hedef Alındı, IDF Yazıldı
Almanya'nın Hannover kentinde iki günde 3 camiye saldırı düzenlendi. Saldırılarda camlar kırılırken, duvarlara IDF yazıldı. Türk yetkililer güvenlik önlemlerinin artırılmasını talep etti.

Almanya'nın Hannover kentinde son iki gün içinde üç ayrı camiye yönelik gerçekleştirilen saldırılar ülkedeki İslam karşıtı ve ırkçı eylemlerin sürdüğünü gözler önüne serdi. Kimliği belirsiz kişi veya kişilerce yapılan saldırılarda, camilerin camları kırılırken, duvarlarına ise İsrail Silahlı Kuvvetleri'nin kısaltması olan 'IDF' yazıldı.

CAMİLERE YÖNELİK SALDIRILAR ARTIYOR

Hafta başından bu yana devam eden saldırılar, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'ne (DİTİB) bağlı İlim İrfan Camisi'nin camlarının kırılmasıyla başladı. Ardından DİTİB Hannover Merkez Camisi ile İslam Toplumu Millî Görüş Teşkilatı (IGMG) Ayasofya Camii'nin dış cephelerine sprey boyayla İsrail'i destekleyici yazıların yanı sıra IDF kısaltması yazıldı. Bu saldırılar, cami cemaatlerinde ve Türk toplumunda büyük endişe yarattı.

GÜVENLİK GÜÇLERİNE ÇAĞRI VE TEPKİLER

Saldırıların ardından cami dernekleri yetkilileri derhal güvenlik güçleriyle iletişime geçerek faillerin bulunması ve adalete teslim edilmesi talebinde bulundu. Türk resmi makamları da cami ve derneklerin güvenlik önlemlerinin artırılması için girişimlerde bulundu. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Dış İlişkiler Başkanı Zafer Sırakaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada saldırıları şiddetle kınayarak, yetkililerin ibadethanelerin güvenliğini sağlaması ve failleri derhal adalete teslim etmesi gerektiğini vurguladı. Hannover’de camilere yönelik saldırılara ilişkin soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.