Anamur'dan Ramazan'ın bereketini taşıyan kutsal yolculuk başlıyor

YAŞAM Yayınlanma : 06 Mart 2026 15:12 Düzenleme : 06 Mart 2026 15:12
Anamur'dan Ramazan'ın bereketini taşıyan kutsal yolculuk başlıyor
Anamur'dan Ramazan umresi için kutsal topraklara hareket eden 23 kişilik kafile uğurlandı. İlçe Müftüsü, Ramazan umresinin manevi değerini vurgulayarak Filistinli kardeşler ve şehitler için dua istedi.

Mersin'in Anamur ilçesinden, Diyanet İşleri Başkanlığı Umre Organizasyonu kapsamında kutsal topraklara gidecek vatandaşlar için duygusal bir uğurlama programı düzenlendi. Otogar (Kıbrıs) Camii'nde gerçekleştirilen 'Umreci Uğurlama Programı'na, umre yolcuları, aileleri ve çok sayıda Anamurlu vatandaş katıldı. Ramazan ayının manevi atmosferinde gerçekleşen bu program, uzun bir aradan sonra Anamur'dan ilk kez Ramazan umresi için bir kafile uğurlanmasının heyecanını yaşattı.

Ramazan Umresinin Manevi Değeri Vurgulandı

Program, İlçe Müftülüğü bünyesindeki imam-hatipler ve müezzin-kayyımlar tarafından yapılan Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından okunan ilahiler ve yapılan dualar, katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı. Anamur İlçe Müftüsü Mehmet Fidan, konuşmasında Ramazan ayında gerçekleştirilen umrenin ayrı bir manevi değere sahip olduğunu belirtti. Fidan, umre yolcularını 'Rahman'ın misafirleri' olarak nitelendirerek, 'Ramazan ayında yapılacak bu umre yolculuğu ayrı bir bereket ve rahmet vesilesidir. Sizlerden o mübarek beldelerde şehitlerimiz, mazlum ve mağdur Filistinli kardeşlerimiz ve bütün İslam alemi için dua etmenizi özellikle istiyoruz. Rabbim yolculuğunuzu hayırlı eylesin, ibadetlerinizi kabul buyursun' dedi.

Güven ve Teşekkür

Kısa sürede 23 kişilik bir grubun oluşmasının, vatandaşların Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonuna ve İlçe Müftülüğüne duyduğu güvenin bir göstergesi olduğunu ifade eden Fidan, emeği geçen herkese teşekkür etti. Programda ayrıca Vaiz Muhammed Yasir de umre ibadetinin manevi önemine değinerek kafileye hayırlı yolculuk temennisinde bulundu. Marulyalı Camii İmam-Hatibi Ömer Özel rehberliğinde yola çıkan kafile, yapılan duaların ardından Medine'ye hareket etti. Toplam 15 gün boyunca kutsal topraklarda kalacak olan Anamurlu umre kafilesinin 22 Mart 2026 tarihinde yurda dönmesi planlanıyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.