Sakarya’nın Adapazarı ilçesinde meydana gelen çatı yangını, bir annenin dikkati sayesinde büyük bir faciaya dönüşmeden kontrol altına alındı.

DOĞALGAZ VANASINI KAPATTI
Yahyalar Mahallesi 1475 Sokak’ta bulunan iki katlı bir binanın çatısında henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayı alevler yükseldi. Yangın sırasında evde bulunan anne, üç çocuğuyla birlikte dışarı çıkmadan önce doğalgaz vanasını kapatarak olası bir patlamanın önüne geçti. Mahalle sakinlerinin dumanı fark etmesiyle hemen itfaiye, polis ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi.

MAHALLE SAKİNLERİ MÜDAHALE ETTİ
İtfaiye ekipleri gelene kadar mahalle sakinleri yangına kendi imkanlarıyla müdahale etmeye çalıştı. Yangın, ekiplerin yaklaşık yarım saatlik çalışması sonucunda kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangın sırasında çatıdan kopan tahta ve kiremit parçaları yola savruldu. Neyse ki, olayda yaralanan ya da dumandan etkilenen kimse olmadı, ancak evde hasar meydana geldi. Yangının, elektrik kaçağından kaynaklandığı öne sürülüyor.







