Bebelac'ın 'Mutlu Bebekler Mutlu Anneler' projesi, yedi şehirde yüzlerce anneyi bir araya getirerek dikkat çekici sonuçlar ortaya koydu. Proje kapsamında yapılan araştırmalar, annelerin en çok anlaşılmak ve duygusal destek görmek istediğini net bir şekilde ortaya koyuyor. Annelik görevi, iş ve ev yaşamı arasındaki dengeyi kurma çabasında olan kadınlar için büyük bir zorluk teşkil ediyor.

ANNELERİN GÜNDEMİNDE DENGE VE DESTEK VAR
Yapılan araştırmaya göre, katılımcı annelerin yüzde 68'i iş, ev ve annelik sorumlulukları arasında denge kurmakta zorlandığını belirtti. Bu durum, annelerin üzerindeki baskının ne kadar büyük olduğunu gözler önüne seriyor. Her üç anneden biri ise en çok duygusal desteğe ve anlaşılmaya ihtiyaç duyduğunu dile getirdi. Bu sonuçlar, annelik yolculuğunda sadece bebeklerinin değil, kendi ihtiyaçlarının da göz ardı edilmemesi gerektiğini vurguluyor.

UZMAN GÖRÜŞLERİ VE ANNE PAYLAŞIMLARI DEĞER KAZANDI
Ankara'dan Gaziantep'e, Mersin'den İstanbul'a kadar uzanan etkinlikler dizisinde anneler, uzman isimlerle bir araya gelerek bebek beslenmesi, çocuk gelişimi gibi konularda bilgi edindi. Ceyda Düvenci'nin moderatörlüğünde gerçekleşen buluşmalarda Klinik Psikolog Ceren Gümüş Yaşa ve Bebelac Pazarlama Direktörü Nida Benan Özer gibi isimler annelerin sorularını yanıtladı. Bu tür buluşmaların, annelerin kendilerini yalnız hissetmemeleri ve deneyimlerini paylaşmaları açısından büyük önem taşıdığı vurgulandı. Katılımcı annelerin yüzde 60'ı etkinliklerde yeni bilgiler öğrendiğini, yüzde 46'sı daha bilinçli, yüzde 44'ü ise daha desteklenmiş hissettiğini belirtti.







